Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Pest Megyei kadett lány bajnokság, Fejér Megyei Női bajnokság

Pest Megyei kadett lány bajnokság 2019.04.13.

Monor SE – Dunaújvárosi Vadmacskák 79 – 19 (27-4, 16-0, 22-8, 14-7)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 6 p, Köller Mónika: 3 p, Gálfi Ramóna: 2 p, Kriston Júlia: 2 p, Posch Niki: 2 p, Szilágyi Ágnes: 2 p, Kovács Adél: 2 p, Varjú Noémi: -,

A jelenlegi csoportelsőhöz látogattunk. Tudtuk nem lesz könnyű dolgunk, ennek megfelelően készültünk. Első mérkőzésen 103 pontot kaptunk, ezen a meccsen az volt a cél, hogy ne érjék el a 100-at. Igazából nem játszottunk jól, de sikerült eleget tenni a célkitűzésünknek. Még mindig az akaratot és az alázatot hiányolom, de előbb-utóbb ez is meglesz. A védekezésünk kezd összeállni, de sokat kell még dolgozni vele.
Gratulálok ellenfelünknek mert nagyon szépen összeszedetten játszottak. Nekünk is ez a célunk, ide szeretnénk eljutni.

Fejér Megyei Női bajnokság 2019.04.24.

Dunaújvárosi Vadmacskák – Siófok 77 – 41 (11-10, 19-14, 17-7, 30-10)

Pontszerzők: Gálfi Ramóna: 17 p, Hutterer Hella: 17 p, Köller Mónika: 13 p, Szilágyi Ágnes: 10 p, Kovács Adél: 9/3 p, Kósa Zsófia: 8 p, Varjú Noémi: 1 p, Sinkó Gabriella: -, Szabó Zorka: -,

Húsvéti szünet utáni első mérkőzéshez érkeztünk. Nem volt edzésünk, de ennek ellenére bíztam a csapatban.
Nem úgy kezdtünk, mint ahogy elképzeltem. Sokkal simább játékra számítottam.  Sok hiba volt a játékunkban, támadásban is, de védekezésben a leginkább. A mai meccsen a védekezésünk volt az Achilles sarkunk. Labdásra nem helyeztünk nyomást és nem jöttek a besegítéseink. Ennek eredményét pedig faulttal próbáltunk kompenzálni.
Támadójátékban még mindig pontatlanok vagyunk. Rengeteg távoli dobást rontunk, ezzel sokat kell még foglalkozni. Az új játékunkat már sikerül megcsinálni, amiből voltak nagyon szép helyzeteink. Persze, ahogy fáradunk ez is egyre pontatlanabb lesz.
Aminek külön örültem, hogy a pontok aránylag egyenlően oszlanak el, ezen is látszik, hogy van csapatjáték, és merjük tovább passzolni a labdát a jobb helyzetben levő társunknak. Ezen sokat dolgozunk, hogy csapatként küzdjünk.
Szombaton lesz egy kemény összecsapásunk még a Gödöllő ellen, arra jobban fel kell készülnünk, mind fizikálisan, mind pedig akaratban. Bízok bennük, hogy sikerül jól befejezni ezt a bajnokságot a lányok képességeihez mérten.

Hajrá Vadmacskák, hajrá Vadkutyák!

Drab Attila

edző

You must be logged in to post a comment Login