Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16/B – beszámoló

Az utolsó párharcban először mi utaztunk Ajkára, majd egy héttel később ők jöttek hozzánk. A két mérkőzés ég és föld volt mutatott játékban és eredményben is. Sajnos így nem jutottunk egy csoporttal feljebb, de így sem lehetünk csalódottak.
Az első mérkőzésen láthatóan megilletődtünk az ellenfél kemény védekezésétől és nem tudtunk átjutni rajtuk, míg a túloldalon sorra kaptuk a kosarakat a védekezési hibáinkból. Becsületünkre legyen mondva, hogy nem álltunk meg a nagy különbség ellenére sem, és a 2. félidőtől már egyenlő partnerei voltunk az ellenfelünknek. Sokkal szívósabb és bátrabb játékot mutattunk és a védő oldalon is szépen megoldottuk a magasság és erő hátrányunkat is. Nálunk a Gárdonyi iskolában ennek pont az ellenkezője történt. Itt mi kezdtük agresszívabban, nagyobb ritmusban a játékot, és egy másodpercre sem lassítottunk, ami meglepte az ellenfelet. Azonban a figyelmünk könnyen csökken, az önbizalmunk pedig könnyen nő, így nem tudtunk egyszer sem nagy távolságra kerülni tőlük és folyamatosan visszaengedtük őket egészen a mérkőzés végéig. Itt azonban az ellenfél is elfáradt, mi pedig a több cserelehetőség révén (Végre!) tudtuk tartani a tempót, így egy győzelemmel zártuk a szezon első felét.

2022-02-11 Ajka, Országos Kadett Bajnokság, Nyugati régió, C csoport
Ajka – AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B 64 – 49 (18-2, 21-13, 10-14, 15-20)
Pontok: Verhóczki 15, Kuczka 10, Marsiske 8, Bíró-Juhász 6, Kiss 4, Veres-Kovács 4, Hajdú 2

2022-02-19 Dunaújváros, Országos Kadett Bajnokság, Nyugati régió, C csoport
AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B – Ajka 77 – 53 (20-13, 15-11, 19-19, 23-10)
Pontok: Verhóczki 29, Bíró-Juhász 16/6, Katona 9/3, Kuczka 7, Veres-Kovács 6, Marsiske 4, Kiss 2, Hajdú 2, Zolta 2

A szezon első fele ezzel lezárult, amit a Nyugati régió C csoportjának 3. helyén fejeztünk be. Látva az ellenfeleinket ez egy nagyon szép eredmény, ami azonban még fontosabb, hogy az első meccsek óta óriásit fejlődtünk és elkezdtünk sokkal bátrabban kosárlabdázni. Nagyon jó látni azt is, hogy hazai pályán nem találtunk legyőzőre, viszont idegenben muszáj lesz sokkal bátrabb játékot mutatni az első perctől kezdve. A bajnokság már folytatódik is, így a munka sem áll meg, reméljük a szezon második fele is hasonló sikereket hoz számunkra.

Bognár Mátyás
edző

 

You must be logged in to post a comment Login