Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 „B” fiú – Kadett bajnokság

Fiú kadett korosztályban a B csapatunk a harmadik forduló után két vereség és egy győzelemmel várta a folytatást. Sajnos nem úgy sikerült a folytatás, ahogy terveztük, a győzelem ellenére nem tudtunk magabiztosabban játszani, sok olyan hibát vétettünk, ami könnyű kosarat ért az ellenfélnek. Így elég hamar kialakult a nagyobb különbség. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk maradandót alkotni, egy- egy jó megmozduláson kívül.
Most a felkészülési időszakban azon vagyunk, hogy ezen változtassunk. Megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni ezt az időszakot, arra hogy felkészüljünk a tavaszi fordulóra. Még sok munka vár ránk, de a fiúk nagyon igyekeznek.

Bonyhád KSE – Dunaújváros Sárkányok „B” 96-25 (29-8; 18-5; 26-5; 23-7)
Pontok: Varga Ákos 2; Véner József 7/3; Matucza Csaba 13; Hoffmann Vajk 3
Mérkőzésről röviden: Kicsit ijedten kezdtük a mérkőzését, sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek. Keveset mozogtunk labda nélkül, állva várjuk a passzokat. Sok második esélyt adunk az ellenfélnek, nem zárunk ki a palánkunk alatt. De ezen a mérkőzésen is voltak biztató jelek, de még mindig önbizalom nélkül játszunk. Ezen javítani kell.

Dunaújvárosi Sárkányok „B”- Monok SE 33-125 (11-31; 5-22; 9-40; 8-32)
Pontok: Véner József 12; Demeter János 8; Matucza Csaba 5; Hoffmann Vajk 4; Varga Ákos 2; Bíró-Juhász Marcell 2;
Mérkőzésről röviden: Az első fordulóban voltunk Kaposváron, és azt a célt tűztük ki a mérkőzés előtt, hogy egy jóval szorosabb meccset játszunk. Nem sikerült. Ismét sok könnyű kosarat kaptunk leindításból, már az első átadásunk gyenge és kiszámítható, elszakadás nélkül. Sok edzés vár még ránk, hogy méltó ellenfelek legyünk hasonló képességű csapatoknak.

Siófok – Dunaújvárosi Sárkányok „B” 119-29 (40-4; 24-10; 32-4; 23-11)
Pontok: Szemenyei Péter 8; Varga Ákos 7; Véner József 6; Matucza Csaba 3; Bak Róbert 2; Tóth Csongor 2; Bíró-Juhász Marcell 1;
Mérkőzésről röviden: Ezt a mérkőzést a Monok elleni hazai meccs után három órával játszottuk idegenben. Sajnos egyetlen magas emberünk ide már nem tudott eljönni velünk. Kissé megszeppenten kezdtük ezt a mérkőzést is meglátva az ellenfél magas embereit. A szokottnál is lassabban játszottunk (igaz ez már a második meccsünk volt), még több volt a hiba. Versenyt akartunk ugrani a nálunk magasabbak ellen, ahelyett hogy kizárnánk őket, de ez csak egy rossz beidegződés a sok közül.

Dunaújvárosi Sárkányok „B”- Bonyhád KSE 31-105 (0-28; 10-21; 15-25; 6-31)
Pontok: Illés Péter 11; Hoffmann Vajk 11/3; Szemenyei Péter 4; Matucza Csaba 3; Varga Ákos 2;
Mérkőzésről röviden: A Bonyhád szinte az egész mérkőzés alatt zónázott ellenünk, amivel mi nem tudtunk mit kezdeni, hiába mondtam el a fiúknak, hogy kell játszani zóna ellen. Az első negyed után ráéreztek a fiúk, hogy kell védekezni, és az így szerzett labdákból tudtunk indulni. Zóna ellen még mindig döcögött a támadásunk, de már voltak üres dobóhelyzeteink, amiket még nem túl jó százalékkal értékesítünk. A két középső negyeddel elégedett vagyok. Ezt a fajta játékot kell hosszabbra nyújtani, és akkor tudunk sokkal szorosabb mérkőzéseket is vívni.

Dunaújvárosi Sárkányok „B”- Siófok 25-118 (6-31; 7-23; 4-29; 8-25)
Pontok: Matucza Csaba 8/3; Varga Ákos 6; Bíró-Juhász Marcell 8; Hoffmann Vajk 3/3
Mérkőzésről röviden: Sajnos már ezen a mérkőzésen is hamar komoly hátrányba kerültünk, mivel sok könnyű kosarat, és második-harmadik esélyt adtunk. Csak az a játékos mozdult meg akinél a labda volt. Kevés mozgás nélkül néztük ahogy 1-5 ellen támadunk.
A tavaszi forduló előtt lesz idő a hibákat kijavítani, erősíteni, védekezésünkön csiszolni. Nagyon sok munka áll még előttünk!

Hajrá Sárkányok!
Csányi Róbert
edző

You must be logged in to post a comment Login