Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – Óriási győzelem!

Pest Megyei lány serdülő bajnokság 2019.05.18.

Treff 07 SE – Dunaújvárosi Szitakötők 15-49 (4-12, 2-5, 4-20, 5-12)

Pontszerzők: Szilágyi Ágnes: 20p, Szoták Zoé: 7p, Szabó Zorka: 6p, Köller Mónika: 4p, Láng Niki: 4p, Soós Luca: 4p, Szalai Lili: 4p, Varjú Veronika: -,

 

Dunaújvárosi Szitakötők – Monor SE 62-46 (11-16, 20-1, 9-22, 22-7)

Pontszerzők: Szilágyi Ágnes: 21p, Szalai Lili: 14p, Köller Mónika: 13p, Szoták Zoé: 7p, Szabó Zorka: 4p, Varjú Veronika: 2p, Láng Niki: 1p, Soós Luca: -,

Igazából nem is tudom hol kezdjem, mert még mindig euforikus hangulatban vagyok.

Az utolsó helyosztó fordulóhoz érkeztünk. Ebben a szezonban csak két győzelemmel büszkélkedhettünk, amit a Treff ellen sikerült bezsebelnünk. Első körben velük játszottunk. Már a bemelegítés közben észrevettem, hogy a ziccerekkel ma hadilábon fogunk állni, annyira kémény és kényelmetlen volt a palánk. Ellenfelünk kezdett jobban, 4 pontot dobtak zsinórban, addig amíg mi még csak kerestük a helyünket a pályán. Viszont ahogy beindultunk onnantól szépen apránként haladtunk előre. Jöttek a pontok, voltak szép védekezéseink, igazából nem lehetett okunk panaszra. Talán egyedül a második negyed volt, ahol hullámvölgybe kerültünk ez az eredmény alakulásán is látszik. Ettől függetlenül nagyon fegyelmezetten, az utasításokat betartva játszottunk.  Magabiztos győzelmet arattunk.
Büszke voltam mindenkire, mert mindenki hozzátette a magáét ez a dobott pontokon is látszik.

A Treff elleni mérkőzés után jött az igazi fegyvertény!!!

Az a Monor ellen játszottunk, akiktől még a bajnokság elején 80 pontos vereséget szenvedtünk. Ennek ellenére tudtam, hogy mire képesek a lányok, mert a szezon folyamán egyre jobban kezdet beérni az a sok munka, amit edzéseken gyakorlunk.
Nem kezdtünk jól, mert mindjárt a meccs elején 8 pontos hátrányba kerültünk. Gyors időkérést követően igyekeztem a lányok fejében rendbe tenni a dolgokat és motiválni őket miért is jöttünk ma ide. Hellyel közzel sikerült mert a negyed végére csak 5 pont volt a hátrányunk.
Ezután kezdődött el csak igazán a hullámvasút mindkét csapat részéről.
A második etapban valami bődületes negyedet produkálva, mindössze 1 pontot engedve ellenfelünknek átvettük a vezetést (31-17). Fantasztikusan játszott mindenki, aki csak pályán volt. Gyönyörű védekezéseket láthattunk, voltak nagyon szép labdaszerzéseink és könnyű gyors leindításos kosaraink, ami önbizalmat adott.
Félidőben felhívtam a lányok figyelmét, hogy ennek ellenére nem szabad kiengednünk. Nem fogják könnyen adni magukat, és ha nyerni szeretnénk el kell vennünk ezt a győzelmet. Koncentráltan fegyelmezetten kell továbbra is játszanunk.
Sajnos, mint korábban is írtam óriási hullámvasút volt ez a mérkőzés.
A harmadik negyedet a Monor akarta jobban. Sokkal fegyelmezettebben játszottak, mint mi. A mi játékunkra itt inkább a görcsös kapkodás volt a jellemző, nem úgy, mint az előző negyedben.
Vissza is kapaszkodott ellenfelünk, 1 árva pontocska volt a különbség az etap végére.
Igazából itt mutatták meg nekem a lányok, hogy mekkora akarat van bennük. Nem adták fel és látszott mennyire akarják ezt a győzelmet. Vettek egy nagy levegőt és leszegett fejjel igazi csapatmunkával játszottak. Aki csak pályán volt mindenki hozzá akarta tenni a magáét, és nem akart lemaradni a többiektől. Tiszta eufóriában játszottak végig, és ennek meg is lett az eredménye. GYŐZTÜNK!!!

Annyira járt már a lányoknak ez a kettős győzelem. Nagyon sokat dolgoztak, dolgoztunk érte egész évben. Ez mutatja mekkora akarat és győzni akarás van bennük, még annak ellenére is, hogy honnan indultunk. Ebből látszik mennyire szeretik ezt a csodálatos sportot és mennyire a részesévé akarnak válni.
Igaz én ezen a meccsen kihordtam lábon 3 szívinfarktust, de ez mindent megért. Mindenki legyen büszke a saját gyerekére, de ez egész csapatra is. Mostanra értünk össze igazán.

Hajrá Szitakötők!

Drab Attila

edző

You must be logged in to post a comment Login