Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – sima győzelem

2016-01-27, Albertirsa
Pest Megyei Kadet Bajnokság

Albertirsa – Dunaújvárosi Sárkányok U16 40-103 (7-33, 12-18, 9-34, 12-18)

Pontsz.: Matucza 22, Varga 22, Csépányi 21/3, Petrin 14, Bozsik 3/3, cserék: Benkovics 9, Szabó 8, Bak 4

Összefoglaló:

Sima győzelmet sikerült begyűjtenünk a tabella utolsó helyét birtokló Albertirsa ellen. Nehézkes első pár perc után beindult a csapat, sokkal gyorsabb tempóban játszott, mint ellenfelünk, és a mérkőzés gyakorlatilag már az első negyedben eldőlt, 33-7.

Négy szoros vereség után végre egy könnyű mérkőzés. A múlt heti egy pontos vereség (https://www.dragons.hu/2016/01/u16-1-pontos-vereseg/) megviselt minket. Csapatmegbeszélést tartottunk a mérkőzést követő edzés előtt, meghallgattuk a fiúkat, hogy szerintük miért ilyen nehéz nekünk jól kezdeni egy meccsen. Abban egyeztünk meg, hogy a következő, Albertirsa elleni mérkőzésen egyből teljes gőzzel indítunk, hogy inkább előnyt építsünk fel gyorsan, minthogy a végén próbálkozzunk bravúros hajrákkal.

Egy pár percig ezen a meccsen is bizonytalanul játszott a csapat. Fegyelmezetlenül támadtunk, és „elfelejtettük”, hogy milyen védekezési rendszerben egyeztünk meg. Gyors időkérés után ezeket a dolgokat tisztáztuk, s ezt egy azonnali 20-0 követte. Ettől a ponttól kezdve sok játékidőt kapott a cserepad is, mindenki dicséretet érdemel.

Megmutattuk, hogy igenis tudunk együtt, egymással játszani, bebizonyult, hogy sokkal jobb érzés előnnyel játszani, lejtőn, mint hátrányból, emelkedőn. Jó volt látni a fiúkon, hogy élvezték a játékot, mindenki örömmel játszott keményen, nem kellett oldalról „motiválni” őket, hogy lépjenek oda szorosabban, stb.

Természetesen vannak dolgok, amiket jobb csapatok ellen össze kell szedni. Leindításaink gyakran túl lassúak, túl sokáig tartjuk a labdát a kiszabadítás előtt. A támadó lepattanóknál szintén kapkodunk, ahelyett, hogy türelmesen felállnánk újra szervezetten támadni.

Gratulálunk a fiúknak, és reméljük, hogy a jövő héten szerdán a Kunszentmiklós ellen is hasonló hozzáállással fogják kezdeni a meccset!

You must be logged in to post a comment Login