Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Daru Zétény – Mr. 100%

Nem kis teljesítményt tett le az asztalra egyesületünk U17-es játékosa, aki HIÁNYZÁS NÉLKÜL zárta a 2022/23-as szezont.

Zétény a 21/22-es szezon közepén váltott úszásról kosárlabdára, bár akkor még nem mutatkozott meg a benne rejlő potenciál. Az eleinte csöndes, de hajtós és kitartó fiatal szépen lassan vált egyre bátrabbá és nyitottabbá. Az idei szezon elején aztán gyorsan egyértelművé vált, hogy nem csak dobálgatni és unatkozni jár edzésekre, a konditerem gyakori látogatójává vált és edzéseken is az első perctől az utolsóig hajtott, sosem érdekelte, ha nem érezte magát jól, vagy fájt bármije is. Szezon közben aztán a csapat egyik hangadójává is vált, így pedig már kiérdemelte a csapatkapitányi címet is.

Már félévkor is óriási teljesítménynek számított, hogy nem hiányzott edzésről, de akkor álmodni sem mertük volna, hogy végül TÖBB, MINT 150 EDZÉSEN és 38 MECCSEN fog hiányzás nélkül részt venni. Ezen kívül járt önszorgalomból konditerembe és Ákos bácsi egyéni edzéseit is gyakran látogatta. Mindezekkel teljesen jogosan érdemelte ki a CSAPAT LEGTÖBBET FEJLŐDÖTT JÁTÉKOSA címet.

Zéténnyel edzője Bognár Mátyás beszélgetett:

Hogy érzed magad egy ilyen szezon után, így utólag hogyan gondolsz vissza erre a 10 hónapra?

Kicsit fáradtan, a szezon vége már nagyon húzós volt, de büszke vagyok magamra, hogy végül sikerült teljesíteni.

Milyen elvárásokkal kezdted a szezont? Kitűzött cél volt, hogy mindig jelen legyél?

Az elvárás az volt, hogy minél több edzést teljesíteni szerettem volna és ez elég jól is sikerült. A célom ezzel az volt, hogy minél többet fejlődjek magában a játékban, illetve az edzők és a csapattársaim szemében.

Szerinted mitől voltál képes ilyen kitartó maradni akkor is, ha éppen nehezebb időszakod volt?

Akaratos srác vagyok, amit kitűzök magam elé azt teljesíteni fogom és mindent megteszek, hogy ez létre jöjjön. Úgy gondolom, hogy az akaraterőm volt az, ami végig segített ezen a szezonon.

Mi a véleményed arról, hogy több edzésen voltál, mint én; gondoltál-e arra, hogy így már neked kéne ezt a csapatot vezetned?

Erre nem gondoltam még, nem vagyok egyelőre olyan szinten, hogy a csapatot vezetni tudjam taktikai szinten, viszont jól tudom őket motiválni, úgy gondolom, hogy képes vagyok arra, hogy mindenkiből kihozzam a legtöbbet az edzéseken, illetve a meccseken is, erre pedig több módszerem is van.

Végül, szinte biztos, hogy a fiatalok sztárként fognak innentől kezelni. Mit tanácsolsz azoknak, akik ugyanezt az utat próbálják majd végig járni, hogyan sikerülhet nekik is?

A titka az elszántság, nem lehet semmit sem teljesíteni enélkül, minden tőled telhetőt meg kell tenned, hogy a legjobb légy.

Gratulálok az idén elért sikerekhez, nyárra pedig jó pihenést!

Köszönöm és viszont kívánom!

You must be logged in to post a comment Login