Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – Sikeres Süni-kupa záró

Immár hagyomány, hogy az év végét a BLF vendégeként töltjük. Az idén az új Süni Kupa I. verseny utolsó fordulóját játszottuk a Legyőzhetetlen Feketéknél, és óriási küzdőszellemünknek köszönhetően megszereztük az ötödik helyet a nyolc csapatos tornán.

Már pénteken mentünk Budapestre. Csoportunkban az első ellenfelünk a Zuglói Sasok csapata volt, akik egy jó nagy pofonnal vártak minket. A Süni Kupán az olasz mini-rendszer szabályai szerint játszunk, vagyis a végeredmény lényegtelen, azt számoljuk, hogy a négy negyedből ki hányat nyert meg. A negyed győztese 3 pontot, vesztese 1 pontot kap. Döntetlennél (azt hiszem) mindkét csapat 1 pontot kap.

Tehát az első meccsen még nem voltunk lelkileg felkészülve, illetve az is lehet, hogy mivel ugyanaznap délelőtt a Dobd a Kosárba! verseny országos döntőjén is részt vettek a csapatunkból, már volt, aki elfáradt. A lényeg az, hogy egy nagyon gyenge mérkőzést produkáltunk, ami az ötöseink teljes átszervezésére kényszerített.

A meccs után – szokás szerint – az edző viselte leginkább rosszul a vereséget, a gyerekek gyorsan magukra találtak, főleg miután megérkeztünk szálláshelyünkre. Pizzázás után még állítólag sokáig ment a buli. Én nem tudom, ahogy lekapcsoltuk a villanyt, elaludtam.

Szombaton megérkezett az erősítés Bíró-Juhász Marcell, Bíró-Juhász Péter és Hajdu Hugó formájában. Első mérkőzésünk a Ziccer KS ellen volt, ahol újratervezett első ötösünk könnyen győzött az első és harmadik negyedben, viszont második ötösünknek hősies küzdelmeik ellenére sem sikerült. Így a négy negyed után döntetlen állásnál a büntetők döntöttek. Ebben éppen akkor mi voltunk jobbak, így mi nyertük a meccset!

Második mérkőzésünk a roppant erős házigazda ellen nagyon nehéznek ígérkezett. Azonban fantasztikusan kezdtünk, első ötösünk nagyon keményen játszott, végig nyomta a BLF-et, akik két ziccerrel az utolsó percben tudták csak megnyerni a negyedet ellenünk, tehát 13-17. A második ötösünknek sajnos nem volt esélye, és a harmadik negyedre már a kezdők is nagyon elfáradtak.

Vasárnap tehát a helyosztón az 5. helyért küzdöttünk meg a Gödi Sasokkal, akik szintén 3. helyen végeztek a másik csoportban. Itt is a Ziccer elleni mérkőzéshez hasonlóan, miénk lett az 1. és 3., övék a 2. és 4. negyed, és ismét büntetőkkel kellett eldönteni a meccset. Talán, mert edzésen sokat foglalkozunk vele, a büntetőket 7-4 arányban nyertük, így a torna 5. helye a miénk lett.

Gratulálunk a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak erős ellenfelek ellen, és külön gratulálunk Bíró-Juhász Marcellnek és Kassai Dávidnak, akik bekerültek az alsóházi válogatottba!

Szép volt így zárni az évet!

Péntek:

Dunaújvárosi Sárkányok – Zuglói Sasok 5-13 (1-3, 1-3, 1-3, 1-3, 1-1)

Pontsz.: Kassai 3, Polák 2, Szalai 2, Tóth 2, Székely 1, Fatalin 1, Bödei 1, Szélpál 1

Szombat:

Dunaújvárosi Sárkányok – Ziccer KS 9-8 (3-1, 1-3, 3-1, 1-3, 1-0)

Pontsz.: Kassai 13, Bödei 7, Polák 7, Bíró-Juhász Marcell 5, Sarvajcz 4, Tóth 3, Fatalin 1, Hajdu 1, Szélpál 1.

BLF Kenguruk – Dunaújvárosi Sárkányok 13-4 (3-1, 3-1, 3-1, 3-1, 1-0)

Pontsz.: Bíró-Juhász Marcell 13, Kassai 12, Bödei 4, Szalai 3, Tóth 2, Székely 1, Fatalin 1, Hajdu 1, Polák 1

Vasárnap helyosztó az 5. helyért:

Dunaújvárosi Sárkányok – Gödi SE 9-8 (3-1, 1-3, 3-1, 1-3, 1-0)

Pontsz.: Bíró-Juhász Marcell 11, Szalai 8, Kassai 6, Bödei 4, Németh 3, Hajdu 3, Tóth 3, Fatalin 2, Sarvajcz 2, Szélpál 1.

You must be logged in to post a comment Login