Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú 2005 – Pünkösd Kupa Kozármislenyben

2018-05-12, 2018-05-13

Kozármislenyi Pünkösd Kupa

Csapatunk meghívót kapott a Kozármisleny SE kosárlabda szakosztálya által rendezett Pükösd Kupára. A torna érdekessége számunkra főként az volt, hogy a korosztály a következő szezon hivatalos serdülő korosztályának, azaz 2005/2006-nak lett meghirdetve. Mivel az idén főleg 2004-es fiúk ellen játszottunk, izgalmas volt, hogy végre csak 2005 és 2006-osok ellen tehettük magunkat próbára.

Bár a kupa csak vasárnap kezdődött, már szombaton leutaztunk. Csapatépítés címszó alatt meglátogattuk a Mecsextrém kalandparkot, este pedig közös vacsora és buli volt a program.

A tornán első ellenfelünk a pécsi PVSK Panthers csapata volt. Ezen a mérkőzésen nem játszottunk jól támadásban, túl gyakran rohantunk türelmetlenül előre, nem álltunk fel, kapkodtunk. Viszont beleadtunk mindent, és kiharcoltuk a győzelmet. Óriási volt az öröm! A mérkőzés legjobbjának csapatunkban Szűcs Ábelt választották.

A következő mérkőzésig volt egy meccs pihenőnk, és jött a Szombathely.

Nagyon szépen játszottak az Ifjú Sólymok, de ezen a mérkőzésen mi is sokkal jobban játszottunk már; leszámítva azt, hogy – ha jól emlékszem – zsinórban az első 6 teljesen tiszta ziccerünket kihagytuk. A harmadik negyed végére visszahoztuk a meccset négy pontra, szép, fegyelmezett játékkal, mindig felálltunk, okosan játszottunk, és keményen védekeztünk. A harmadik és negyedik negyed közötti szünetben felhívtam erre a figyelmet, hogy folytassuk ezt a játékot, passzoljuk a labdát, segítsünk egymásnak, hiszen így hoztunk be 8 pontot egy negyed alatt. Sajnos ennek ellenére elkezdtünk egy-egyezni, ész nélkül rohantunk, egyénileg akartunk hősök lenni, és az ellenfél 4 perc alatt vissza is építette előnyét. Itt egy időkéréssel rendet raktunk a fejekben, de már túl késő volt. Ezen a mérkőzésen csapatunkban Horváth Zoltán kapta a legjobbnak járó díjat.

A harmadik mérkőzésünk közvetlenül ezután jött, a torna legerősebb csapata, a házigazda ellen. „Húzó” játékosaink már teljesen ki voltak fulladva, és többen panaszkodtak már fájó izületekre. Ráadásul nagyon keményen csapdázott az ellenfél, ami nálunk még nem nagyon volt anyag, így eléggé csúfos vereséget szenvedtünk. Félidőben megkértem, hogy aki már nem tud küzdeni, inkább szálljon ki. Ketten meg is tették, és ezzel semmi gond nincs. Inkább legyünk őszinték! A harmadik negyedben a kozármislenyiek félpályán védekeztek, ott 8-13 lett az eredmény, de egyébként amikor csapdáztak, abszolút nem tudtuk még megoldani. Nem baj, nem várhatjuk el, hogy olyat csináljanak jól, amit még nem gyakoroltunk, ráadásul már teljesen kifáradva a két előző, szoros mérkőzés után. Ezen a mérkőzésen Főfai-Kovács Kristóf lett nálunk a legjobb, ami tényleg vitathatatlan volt.

A torna all-star csapatába Csernák Ádám került be tőlünk.

Összességében elégedettek lehetünk. Két jó csapat ellen szoros mérkőzéseket produkáltunk. Talán az volt az oka a sok egy-egyezésnek, hogy a fiúk örültek, hogy végre nem egy évvel idősebbek ellen kell játszani. Javítanunk kell az első félidőbeli játékunkon, amikor a tapasztaltabbak a tapasztalatlanabbakkal „kénytelenek” összejátszani.

Dolgozunk tovább türelmesen, és jövőre erős csapatot fogunk alkotni a serdülő bajnokságban. Köszönjük a Kozármisleny SE-nek a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat!

PVSK-Panthers – Dunaújvárosi Sárkányok 53-56 (6-8, 21-11, 17-20, 9-17)

Pontsz.: Főfai-Kovács Kristóf 14, Csernák Ádám 14, Szűcs Ábel 11, Szűcs Zétény 5, Simon Dávid 4, Horváth Zoltán 4, Szabó Vince 2, Illés Péter 2.

Szombathelyi Ifjú Sólymok – Dunaújvárosi Sárkányok 65-52 (16-11, 16-9, 12-20, 21-12)

Pontsz.: Szűcs Ábel 27, Simon Dávid 9, Szűcs Zétény 6, Horváth Zoltán 6, Varga Ákos 2, Csernák Ádám 2.

Kozármisleny SE – Dunaújvárosi Sárkányok 104-27 (38-6, 22-5, 13-8, 31-8)

Pontsz.: Szűcs Ábel 8, Főfai-Kovács Kristóf 7, Simon Dávid 4, Szabó Botond 2, Horváth Zoltán 2, Csernák Ádám 2, Varga Ákos 2.

You must be logged in to post a comment Login