Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 fiú – célba ért az első generáció

2018-04-25 Bonyhád, Országos Junior Bajnokság

Bonyhádi KSE – Dunaújvárosi Sárkányok U18 56-66 (17-6, 12-29, 17-10, 10-21)

Kezdő öt: Borbély, Karczub 2, Paulovics 3/3, Pászti 4, Nagy 6. Cserék: Kőhalmi 4/3, Katona 15/3, Csépányi 11/3, Matucza 9/3, Bak 12.

Nem lépett pályára: Bozsik.

Beszámoló:

Utolsó mérkőzésünket játszottuk ebben a szezonban. De nem csak ebben a szezonban, hanem mint utánpótlás csapat. A képzés, ami 2010 szeptemberében kezdődött, most véget ér. Jövőre egy páran NB2-ben folytatják, a többiek a megyei felnőtt bajnokságban. Gratulálunk a fiúknak, az idén is jól teljesítettek!

A mérkőzésről:

Ez volt a Bonyhád visszavágója hazai pályán. Nálunk az eredmény 133-34 lett a javunkra. Mivel évzáró volt a meccs, jó alkalomnak találtam arra, hogy azok a fiúk kezdhessenek, akik egész évben keményen dolgoztak az edzéseken, de a mérkőzéseken kevesebb játékidőt kaptak. A terv – amit végül sikerült is betartani – az volt, hogy csak akkor cseréljünk be kezdőket (tapasztaltabb játékosokat), ha valaki elfárad, vagy ha az ellenfél 10 pontnál nagyobb előnyre tesz szert.

A mai kezdők gyengén kezdtek. Védekezésben sok volt a hiba, támadásban zóna ellen nehezen jutottak jó helyzetig. Be is kellett hozni a „padot”, miután az ellenfél már 15 ponttal vezetett. Pár perc után ismét miénk volt a vezetés, és jöhettek vissza a cserék. Ez után már mindenki jobban teljesített, erőszakosabbak lettünk. A mérkőzés végén az ellenfél edzője külön megköszönte, hogy csak annyit használtuk a kezdőket, amennyire szükség volt a győzelemhez.

Most a csapatról.

Azokból a fiúkból, akik 2010 őszén eljöttek az első edzésekre, négyen vannak még a csapatban. Érdekes lesz majd követni sportolói pályafutásukat. A lemorzsolódás természetes, és örülünk annak, hogy folyamatosan új fiúk jöttek be, akik átvették a helyeket. Későn bekapcsolódni nehéz; azokat leszámítva, akik ebben a szezonban kezdtek el kosarazni, Kristófon, Mátén és Milánon kívül másnak nem sikerült.

A nyári szünetig még folytatódnak az edzések, a jövőben pedig sok sikert kívánunk mindenkinek!

You must be logged in to post a comment Login