Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Vadkutyák – felemás teljesítmény

2018-04-15 Komló, Országos Serdülő Lány Bajnokság

Dunaújvárosi Vadkutyák – Komló Sport 32-83 (5-16, 6-25, 11-17, 10-27)

Pontsz.: Czikle 13, Hutterer 9, Kovács 4, Kriston 2, Varju 2, Posch 2

PSVK „C” – Dunaújvárosi Vadkutyák 52-59 (10-19, 19-8, 11-16, 12-16)

Pontsz.: Hutterer 33, Czikle 10, Kriston 4, Török 2, Kovács 2, Gálfi 2, Szilágyi 2, Posch 2, Varju 1, Szabó 1.

Beszámoló:

Gyengén kezdtünk, eleinte a párbajokban megadtuk magunkat. Sikerült az első meccs nagyszünete alatt felrázni a lányokat, s onnantól példaértékű küzdőszellemet mutattak. Sajnos pontatlanok voltunk a támadásaink végén, de így is kiharcoltunk egy győzelmet.

Az utóbbi forduló óta edzéseinken nem volt jó a jelenlét. Kevés olyan edzésünk volt, hogy mindenki ott lett volna, így taktikailag nehéz volt készülni, inkább technikai jellegű edzéseink voltak. Ez az egyik fő probléma a Vadkutyák csapatával (a hiányos jelenlét).

Szabina szerepe a csapatban jelentős, és 4 hét kihagyás után tért vissza bokasérülésből. Látszott is, óvatosan lépkedett, főleg ziccereknél, és a második mérkőzésen dobhatott volna 40 pontot is, ha az abszolút tiszta helyzeteit berakja a kosárba. Nem baj, így is győztünk.

Kovács Adél szerepe is jelentős, ő a második ötöst „viszi”, de sápadt volt, rosszul érezte magát, és keveset tudott pályán lenni.

Ezek a kifogások. Egyébként az első mérkőzés nagyon rosszul indult, hiába értünk oda jóval a mérkőzés kezdete előtt, hiába volt csapatmegbeszélés az öltözőben, és aztán tartalmas bemelegítés; a lányok csak akkor ébredtek rá, hogy harc van, amikor az ellenfél már átgázolt rajtuk.

Az első és második félidő között feltettem a kérdést, hogy úgy akarnak-e kikapni, hogy röhögnek rajtuk. Szerencsére nem, és a csapat beindult, tényleg foggal-körömmel küzdöttünk, és ezt sikerült átvinni a második mérkőzésre is.

A védekezésünk teljesen rendben volt, agresszívan, labdákért vetődve, egymásnak segítve védtük a saját kosarunkat. Valószínű, hogy ha a helyzeteinket kihasználjuk, jóval többel is győzhettünk volna, de most nem mentek be a dobások.

Gratulálunk Áginak is, aki először mutatkozott be a serdülő bajnokságban; magasságával és erőszakos hozzáállásával fontos része lesz a csapatnak.

Még egy forduló van hátra, remélhetőleg akkor nem kell egy félidő ahhoz, hogy felébredjünk.

You must be logged in to post a comment Login