Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – egy ide, egy oda

Országos Gyerek Bajnokság 2018.03.24. Székesfehérvár

Egy ide – egy oda!

Dunaújvárosi Sárkányok – Várpalotai Sárkányok 52 – 42 (12-8, 10-10, 6-9, 18-14, büntetők: 6-1,)

Pontszerzők: Kassai Dávid: 12 p, Bíró-Juhász Marci: 9p, Szoták Zoé: 7 p, Bödei Marci: 7 p, Nagy Robi: 6 p, Szalai Lili: 4 p, Köller Mónika: 3 p, Tóth Csongor: 2 p, Magyaródi Milán: 1 p, Soós Luca: 1p, Varjú Veronika: -,

 

DKKA Titánok – Dunaújvárosi Sárkányok 60 – 31 (14-6, 11-0, 14-7, 20-14, büntetők: 1-4,)

Pontszerzők: Köller Mónika: 10 p, Bíró-Juhász Marci: 6 p, Bödei Marci: 6 p, Szoták Zoé: 5 p, Kassai Dávid: 3 p, Nagy Robi: 1, Tóth Csongor: 1 p, Szalai Lili: -p, Magyaródi Milán:  -, Soós Luca: -, Varjú Veronika: -,

 

Első meccsünket  a Várpalota ellen játszottunk, égett a vágy bennünk, hogy visszavágjunk a múltkor elszenvedett, létszám miatti vereségünkért. Nem is teketóriáztunk, azonnal kezünkbe vettük az irányítást és végig a mérkőzés folyamán mi irányítottuk a játékot. Szinte senkire nem lehetett panasz, mindenki agresszívan védekezett lásd fault arány (22-10). Ez sem vette kedvünket, igaz néha nem értettünk egyet a bíráskodással, de leszegett fejjel küzdöttünk végig. Szinte egy jól összeszokott csapatként egymást kisegítve játszottunk. A negyedek végén mindenki fáradtan pihegve üldögélt a csere padon, ez is azt mutatva,  mekkorát küzdöttünk.

Ez egy picit meg is bosszulta magát, mert idő csúszás miatt a két mérkőzés között alig maradt pihenőnk.

A DKKA csapatát nézve nem voltak ennyivel erősebbek nálunk, csupán annyi történt, hogy ők pihentebbek voltak. Küzdeni akarásban itt sem volt hiány, de ez előző meccs irama rányomta a bélyegét erre az ütközetre. Mintha ólom lábakon lépkedtünk volna. A kizárásokra sem maradt már energián,k inkább versenyt ugrottunk ez ellenfél jóval magasabb erőkből álló játékosai ellen. A ziccereket sem sikerült értékesíetnünk, valahogy semmit nem tudtunk bedobni.. lásd 2. negyed. Ennek ellenére nagyon büszke voltam a csapatra, mert soha nem adták fel. Ha a ziccereink felét sikerül bedobnunk már is egy egál mérkőzést játszottunk volna.

A meccs egyik legjobb jelenete volt, amikor Köller Mónika ellenállást nem tűrve, két játékost is a padlóra fektetve dobta a ziccert. De mindenkinek voltak nagyon szép megoldásai.

Mindenki büszke lehet a csapatra, azok is, akik kint voltak velünk és azok is, akik otthonról szurkoltak nekünk.

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login