Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – kiharcolt győzelem

2018-03-06 Balatonfűzfő, Országos Junior Bajnokság

Fűzfő AK – Dunaújvárosi Sárkányok U18 70-78 (13-15, 14-21, 22-20, 21-22)

Kezdők: Csépányi 24/12, Bozsik 10/6, Bak 20, Matucza 14, Katona 8. Cserék: Nagy 2, Pászti, Paulovics, Borbély, Karczub.

Beszámoló:

Szoros mérkőzésen vért izzadva győztünk. Előre figyelmeztetve lett a csapat, hogy idegenben nehéz lesz, és ez maximálisan így is lett. Bár sok hiba volt a játékunkban, gratulálunk, hogy nem estünk szét, hanem hajtottunk tovább, és nagy gratula a szépen játszó fűzfői csapatnak! Az előző mérkőzés után így talpra állni nagyszerű teljesítmény.

Hazai pályán könnyen győztünk. A dobásaink akkor a mérkőzés második felében beestek, viszont az ellenfél Dunaújvárosban nem talált a kosárba. Most idegenben ez fordítva lett.

Az első negyedben nagy iramban indult mindkét csapat. A miénket sajnos a kihagyott dobások tömkelege jellemezte, a Fűzfő 9:4-re vezetett még mindig a 7. percben. Egyszerűen nem tudtuk bedobni. Csépányi Zalán triplájával megtört a jég, és sikerült két ponttal megnyerni végül a negyedet.

A fűzfői csapat nagyon ügyesen, szép passzjátékkal játszott ki minket, és dobásaik is bementek. Mi pedig kicsit ész nélkül támadtunk. Ma sok olyan helyzetet dobtunk rá, ami nem volt teljesen jó helyzet. Akárhányszor sikerült egy kicsit is elhúznunk tíz pont fölé, az ellenfél válaszolt egy saját rohammal.

A negyedik negyed nyolcadik percében 70-71 volt az állás, Csépányi Zalán két nagyon fontos büntetődobást értékesített, majd Bozsik Vilmos triplája végre beesett.

Végül úgy győztünk, hogy a meccs 8. percétől kezdve végig vezettünk, de ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, nagyon meg kellett érte küzdeni. Plusz dicséret jár azért, hogy nem volt megingás, amikor szoros lett a meccs. Gratulálunk, következő a Veszprém idegenben, az is nehéz meccs lesz!

You must be logged in to post a comment Login