Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Fájó vereség

Városi rangadó – Fájó vereség

Országos Kadett Bajnokság 2018.02.24.

Dunaújvárosi Sárkányok – DUE DSE Villámok 48 – 181 (15-50, 10-42, 17-45, 6-44)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 21p, Flaisz Loránd: 10p, Majdán Máté: 9p, Csépányi Olivér: 4p,Talpai Viktor: 3p Orbán Soma: 1p, Molnár Kevin: -, Csendes Tibor: -,

Az alapszakasz második fordulójában összekerültünk a városi rivális Villámok csapatával. Nagyjából tudtuk mire számíthatunk ellenük. Szinte biztosra vettük, hogy meg akarják nekünk mutatni mennyivel is jobbak. Ez igaz is, mert ők együtt edzenek már kb. 4 éve, mi viszont 1-1,5 éve játszunk együtt. Az sem a mi malmunkra hajtja a vizet – nem csak ezt a fordulót tekintve, hanem az egész bajnokságot nézve – hogy 8-9 fővel tudunk kiállni nagy átlagban, ellenfeleink pedig átlag 12 fővel vannak jelen. Igaz, hogy nagyarányú vereséget szenvedtünk, de ennek tekintetében, úgy érzem a lehetőségeinkhez mérten mindent megtettünk.

Ellenfelünk egy agresszív egész pályás zóna letámadással játszott, amiből rengeteg labdát szereztek, és ebből tudták nagy előnyüket kiépíteni. Mivel edzéseken elég kicsi a létszám, nem is tudunk ilyen jellegű letámadás ellen gyakorolni, hogy hogyan is kellene áthoznunk a labdát. Erőnlétben és állóképességeben sem tartunk még ott, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt egy ilyen letámadás ellen. Ennek ellenére aki kint volt a meccsen, az látta mennyire elfáradtak a fiúk a végére, és mekkorát küzdöttek. Amiben még rengeteget kellene fejlődnünk, az az, hogy megtanuljunk jobban csapatként játszani, ne akarjunk mindig egyedül meccset nyerni, és ne billenjünk ki olyan könnyen a komfortzónánkból, mert akkor már nem igazán vagyunk hasznára a csapatnak.

Ha egy kicsivel többen lennénk, mind edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken sokkal egyszerűbb és könnyebb dolgunk lenne. Az sem lenne egy hátrány, ha a fiúk elhinnék  magukról, hogy igenis tudnak kosárlabdázni, és ne adják fel olyan könnyen ha egy kisebb hátrányba kerülnek. Az alapszakasz első fordulójában, amikor nem volt rajtuk nyomás egy igen szoros meccset tudtak játszani az akkori csoportunk első helyezettje ellen. Ez is mutatja, hogy milyen jó csapatunk van, csak hinni kell egymásban.

Hajrá Sárkányok

You must be logged in to post a comment Login