Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Tornagyőzelem!

Országos U12 Gyermek bajnokság 6. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok – Pusztaszabolcsi Tigrisek 88 – 30 (26-5, 14-8, 14-13, 32-0, büntetők: 2-4)

Pontszerzők: Szoták Zoé: 20p, Szalai Lili: 8p, Köller Móni: 2p, Soós Luca: 3p, Nagy Robi: 8p, Bödei Marci: 5p, Kassai Dávid: 18p, Bíró-Juhász Marci: 18p, Szabó Botond: 4p, Tóth Csongor: 2p, Varjú Veronika: -,

Újra itthon Dunaújvárosban tudtunk fordulót rendezni, azon csapatok ellen, akiket az idény folyamán már egyszer legyőztük. De elsőre mégsem volt annyira egyszerű a történet, mert többen is jelezték, hogy beleestek abba a fránya influenza járványba.  Ennek ellenére, ahogy elkezdtük a mérkőzést mintha a gyerekek el is felejtették volna, hogy betegek, és egymást támogatva küzdöttek végig. Mind a két ötösünk kitett magáért a pályán.  Mindig a lány ötöstől van nagyobb elvárásom, már csak azért is mert ők edzenek a kezem alatt. Amiket gyakorlunk edzésen azok már a meccsen is körvonalazódnak, és jó látni, hogy értik is mit miért csinálunk. A fiú ötösünk pedig csak játssza azt, amit igazán tudnak: futnak előre, passzolják a labdát, fiúkhoz mérten agresszívabban is védekeznek. Nagyon jó látni, hogy annak ellenére, hogy nem edzenek együtt,  képesek vagyunk igazi csapatként játszani.

 

Velencei Csukák – Dunaújvárosi Sárkányok 23 – 72 (0 -22, 4-14, 1-27, 13-7, büntetők: 5-2)

Pontszerzők: Bíró- Juhász Marci: 20p, Kassai Dávid: 16p, Bödei Marci: 10p, Köller Mónika: 8p, Szalai Lili: 5p, Soós Luca: 5p, Szoták Zoé: 4p, Tóth Csongor: 2p, Szabó Botond: 2p, Magyaródi Milán: -, Nagy Róbert: -, Varjú Veronika: -,

Igazából a második meccshez sem tudok sokat hozzátenni, ugyanúgy ment minden, mint az első mérkőzésen. Szép játékot láthattunk, és mindenki nagyon-nagyon küzdött. Itt most a fiúk voltak kicsit előnyben, de úgy érzem mindenki kihozta magából a maximumot.

Mivel tornagyőztesek lettünk, így megint egy csoporttal feljebb léptünk. Következő ellenfelünk a Várpalotai Sárkányok akiket a múltkor sikerült megvernünk, és idén előszőr játszunk egy DKKA csapat ellen. Számomra ez a mérkőzés lesz a mérvadó hol is tartunk valójában. Van még két hetünk, hogy felkészüljünk ezen mérkőzésekre.

Hajrá Sárkányok

 

You must be logged in to post a comment Login