Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – Az akarat győzött

2018-02-23 Dombóvár, Országos Junior Bajnokság

Dombóvári Kosársuli – Dunaújvárosi Sárkányok 78-46 (23-8, 20-6, 11-22, 24-10)

Kezdők: Bak 20, Bozsik 3/3, Csépányi 5/3, Matucza 7, Katona 8. Cserék: Nagy 2, Karczub 1, Borbély, Kőhalmi, Paulovics.

Beszámoló:

Rosszul kezdtünk, megszeppenve az ellenfél agresszivitásától. Technikailag látványosan előrébb vagyunk, az ellenfél például még nem tud dobni, de egyszerűen leküzdöttek minket. A második félidőre felébredtünk, de már késő volt.

Meglepődtünk az ellenfél erőszakosságán eleinte. Ahogy szokás mondani, „faulthatáron védekeztek”. Őszintén szólva, Fejér megyei játékvezetőkkel lehet, hogy az egész csapatuk kipontozódott volna az első negyedben. De ez nem kritika, hanem mi nem voltunk képesek felvenni a kesztyűt, és kiállni bírkózni. Megadtuk magunkat, és rengeteg helyzetet ki is hagytunk. 14 pontot dobtunk az első félidőben, ami kritikán aluli teljesítmény.

Csépányi Zalán a katalizátor a csapat támadó játékában: kreatív, jól passzol, jól dob, jó atléta, és ezekkel a képességekkel jobbá teszi a figuráinkat, dinamikusabb lesz a támadó játékunk. Zalán ezen a mérkőzésen nagyon gyengén teljesített.

Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy 20 büntetődobás ment mellé. Húsz! Így nem lehet kosárlabda mérkőzést nyerni.

A második félidőre zónára váltottunk, megtaláltuk védekezésben a magabiztosságunkat, és elkezdtünk felzárkózni. A negyedik negyed első percében már csak 14 pont volt a különbség, de ennél nem sikerült közelebb jutnunk. Az utolsó 4:30 percben bejött a cserepad, és az ellenfél kicsit megugrott megint. Ez lényegtelen.

Hazai pályán harciasabban kell kiállnunk az első pillanattól kezdve, hogy sikerüljön a visszavágó. Április 6. be van karikázva a naptárunkban.

You must be logged in to post a comment Login