Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Várva várt teljesítmény!

Országos Kadett  bajnokság  2018.01.18.

Monok SE – Dunaújvárosi Sárkányok 81 -73 (22-15, 20-15, 17-22, 22-21)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 31 p, Majdán Máté: 12/6, Orbán Soma: 12, Csépányi Olivér: 10 p, Siba Donát: 3 p, Csendes Tibor: 3 p, Talpai Viktor: 2 p, Szemenyei Levente: -, Molnár Kevin: -,

Várva várt teljesítmény!

Ahhoz a Monok SE csapatához utaztunk, akik jelenleg vezetik a csoportunkat. Már az első forduló alkalmával is a legjobb teljesítményünket nyújtottuk ellenük, és lám most még  jobban szerepeltünk, mint idáig  bármikor  a bajnokság  folyamán.

A védekezésünk sokkal-sokkal szorosabb és agresszívabb volt, mint az eddigi összecsapásainkon. Tudtunk nyomást helyezni a labdára, és ha esetleg meg is vertek bennünket 1-1 ellen az egészpályás védekezésünknél, akkor mindig jött a besegítés. Sokat foglalkozunk a védekezésünkkel az utóbbi időben, és most látszott is az eredménye. Ami idáig probléma volt, az a rotációnk. Most viszont sikerült szinte mindegyik labdára odaérnünk. Jó volt látni. Amin még sokat kell gyakorolnunk az a centerek védése, és a kizárások. Ezekből elég sok kosarat kaptunk, de az edzések alkalmával még többet fogunk foglakozni velük, a közeljövőben.

A támadásink is jól sikerültek, ugyan nem mindig a megbeszélt taktikát követtük, de most jól tudtunk improvizálni. Ha nem is igazán tudatosan és rutinból, de nagyon jól bontottuk meg a védekezésüket, és ebből rengeteg helyzetünk volt. A ziccerekből ugyan megint rengeteget kihagytunk, de ellenfelünk is, így ma nem volt annyira vészes.

Az eredményben is ez mutatkozott, mert szinte végig fej-fej mellett haladtunk.  Időnként  elléptek egy kicsit, de rövid időn belül, gyors labdaszerzéseket követően visszazárkóztunk.

Ma igazi csapatmunkát mutattak be a fiúk, nem egymással foglakoztunk, hanem inkább bíztatták egymást, és ezt nagyon jó volt látni. Remélem kezdik felfogni a srácok, milyen jó kis csapatot tudnak alkotni, ha így összefognak. Bízzunk a további jó szereplésben és küzdünk tovább!

You must be logged in to post a comment Login