Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – három jó negyed

Fejér Megyei Női Kosárlabda Bajnokság

Dunaújvárosi Vadmacskák – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 56-123 (14-24, 17-31, 19-26, 6-42)

Kezdő öt: Hutterer 24, Czikle 15, Kósa 4, Sinkó 3, Kovács 2. Cserék: Gálfi 8, Varju, Posch, Horváth.

Beszámoló:

Szépen kezdtünk, aztán előjött a csapatok közti különbség a pár évvel idősebb székesfehérvári lányok ellen.

Az első negyed 5. percében még 10-4 volt az arány a javunkra. Szép, agresszív védekezéssel szereztünk labdákat, és dobálgattunk ziccereket. Ahogy fáradtunk, úgy egyre hullámzóbb lett az erőszakosságunk, és a csapatok között egy óriási különbség van: ők tudnak dobni, mi pedig még nem. Ez a bünetők százalékában is kimutatkozott: mi 36 büntetőből hatot értékesítettünk, ők pedig 19 kísérletből tizenegyet.

Nem vagyunk még formában, hosszú ez a szünet. Nagyon örültem ennek a meccsnek, talán felrázza a lányokat kicsit, és az edzéseken tudunk javítani a figyelmünkön és akaratunkon.

Akaratból egyébként nem volt hiány, csak még nem bírtuk. Az utolsó negyedre már Kósa Zsófi kipontozódott, a többiek pedig elfáradtak. 50-81 volt három negyed után az állás, de ezt a csapatot, ha jól bírjuk majd a visszavágón, akár meg is tudjuk verni.

Labdaszerzésből sok szép leindításunk volt, felállt védelem ellen szenvedünk. Néhány szép add-és-fuss sikerült, de elzárásokat még abszolút nem alkalmazunk. Gyakorlunk tovább…

A következő „edzőmeccsünk” január 29.-én lesz az amerikai lányok ellen, remélhetőleg addig sokat fogunk akarni futni edzésen.

You must be logged in to post a comment Login