Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – 2005: jók leszünk

2018-01-27 Dunaújváros, Országos Serdülő Bajnokság

Tamási Dámok – Dunaújvárosi Sárkányok 2005 

Hivatalos eredmény: 0-2

Mérkőzés eredménye: 80-59 (12-13, 24-11, 20-14, 24-21)

Pontszerzők: Szűcs Ábel 20, Szűcs Zétény 13, Főfai-Kovács Kristóf 7, Varga Ákos 6, Csernák Ádám 5, Illés Péter 4, Simon Dávid 2, Véner József 2

Döntő:

Dunaújvárosi Sárkányok 2005 – Dunaújvárosi Sárkányok 2004: 75-102 (18-28, 23-31, 20-17, 14-26)

Pontszerzők: Szűcs Zétény 19, Csernák Ádám 15, Szűcs Ábel 14, Főfai-Kovács Kristóf 10, Simon Dávid 5, Kelemen Bence 4, Varga Ákos 4, Illés Péter 2, Véner József 2.

Beszámoló:

Döntőbe jutottunk, de nem sikerült győzni. Még gyorsabban kell fejlődnünk, hogy le tudjuk győzni a riválisainkat. Viszont nem lehetünk elégedetlenek, védekezésben és támadásban is előreléptünk.

Sokat fejlődtünk akár az előző fordulóhoz képest. Szeptember óta gyakorlatilag ugyanazzal a három csapattal játszunk. És szeptemberhez képest már sokkal, sokkal jobbak vagyunk. A problémánk az, hogy nem csak mi tanulunk és fejlődünk, hanem az ellenfelek is.

Nehéz feladata van a fiúknak, mert a régió, ahova mi tartozunk és ahol mi játszunk eléggé erős. Nincs olyan csapat, amelyikben ne lenne egy teljes, jól kosárlabdázó ötös. És mi vagyunk az egyetlen 2005-ös csapat. Szemmel látható a meccseken, hogy az ellenfeleink egyszerűen magasabbak, izmosabbak, gyorsabbak, mint mi. És mivel a serdülő korosztály szabályai azt követelik, hogy mindenki karnyújtási távolságra fogja a saját emberét, nehéz besegíteni is. Ezért sok kosarat kapunk.

Az első mérkőzésen nem volt az az intenzitás és küzdelem, amit ettől a csapattól megszoktunk. Viszont a fiúk próbálgatták a flex-játékot, amivel januárban elkezdtünk foglalkozni. Még nagyon lassú és körülményes, de a cél az, hogy év végére menjen.

A döntőben már sokkal elégedettebb voltam az akarattal, és igazából nem lehet panasz ma. Jó meccset játszottunk, de a nagyobb fiúkat nem tudjuk megállítani, főleg ha elzárásokat használnak. Fennakadunk, elfelejtünk váltani, vagy túl hamar váltunk. Több kezdő játékos van még a csapatunkban, akiknek elég nagy kihívás keményen passzolni, vagy észrevenni, hogy egyáltalán támadunk-e vagy védekezünk, nemhogy még felfogni és időben reagálni egy olyan taktikai elemre, mint az elzárás.

Összefoglalva: jó teljesítmény volt a második mérkőzés, megint léptünk egy szintet, fegyelmezettebben játszottunk, és ha így haladunk, jövőre már jó csapatunk lesz a serdülő bajnokságban!

You must be logged in to post a comment Login