Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – 2004: Tornagyőzelem!

 U14 torna

 

Furcsa torna elé néztünk. Két nappal a forduló előtt csapatunk oszlopos tagja komoly balesetet szenvedett, ami bizony a csapattársait is igencsak megviselte. Így az utolsó edzésünknek értelme sem volt. Levi viszont küldött egy buzdító videót, hogy jól van, és ez bizony kihatással volt a végeredményre.

 

Átvariált ötösökkel futottunk neki a két meccsnek. Ez a Marcali elleni első negyedben igen csak meglátszott, fejetlen csirkékként futkároztak a Fiúk a pályán, és főleg saját hibáinknak köszönhetően komoly hátrányt szedtünk össze.
Ezek után szerencsére felébredt a csapat és az edzésen gyakoroltakkal félidőre ledolgoztuk a hátrány felét, majd a második félidőben a legerősebb ötösünk teljesen felőrölte a Marcalit. A sérülteket és gyengébbeket pihentetve nyomtuk végig az utolsó negyedet és végül 15 pontos győzelmet könyvelhettünk el.

 

A döntőben u13-as csapatunkkal küzdöttünk meg megint. Ellenük egyre komolyabb csatákat vívunk, rohamtempóban fejlődnek. Hála égnek az első meccs győzelme megnyugtatott mindenkit, hogy Levi nélkül is tudunk kosarazni, és ezen a meccsen egyre jobban sikerültek az elzárások, és nem is engedtünk annyi lepattanót szedni. Csató Tomi elfáradt, de helyette Kovács Márk lépett elő, és emlékeim szerinti egy meccsen szerzett legtöbb pontját is ezen a mérkőzésen szerezte.
Komoly küzdelem volt, a harmadik negyedet sajnos el is veszítettük. A negyedik negyedben az utolsó pillanatban kértem időt (talán kicsit későn is), de szerencsére még időben, mert már csak egy számjegyű volt az előnyünk. De a Fiúk megfogadták az utasításokat, és újra elhúztak a ”kicsiktől”. Hab a tortán Kovács Márk által szerzett századik pont volt, amit Mihalovits Pisti még meg is toldott. Így komoly gondok után nyertünk tornát Levi nélkül, Leviért!

 

Sárkányok U14 – Marcali  79- 64 (12-26, 20-14, 27-12, 20- 12)
Pontszerzők: Krizsán Balázs 30 p., Siba Donát 29 p., Csató Tamás 15 p., Kovács Márk 3 p., Kovács Máté 2 p.

 

Sárkányok U14- Sárkányok U13 102- 75 (28- 18, 31- 23, 17- 20, 26- 14)
Pontszerzők:Krizsán Balázs 32 p., Kovács Márk 24 p., Siba Donát 23 p., Csató Tamás 9 p., Kun István 8 p., Kovács Máté 2 p., Mihalovits István 2 p., Szemenyei Peti 2p.

 

Molnár Tamás
Edző

You must be logged in to post a comment Login