Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – tornagyőzelem!

Országos U12 Gyermek Bajnokág Gárdony 2018.01.14.

Dunaújvárosi Sárkányok – Velencei Csukák 29 – 11 (10-1, 10-2, 8-6, 1-0, büntetők: 0-2)

Pontszerzők: Köller Móni: 8 p, Szalai Lili: 6p, Bödei Marci: 6p, Kassai Dávid: 5p, Varjú Veronika: 2p, Nagy Robi: 2 p, Szabó Botond: -, Soós Luca: -, Bíró-Juhász Marci: -, Tóth Csongor: -, Szoták Zoé: -,

 

Dunaújvárosi Sárkányok – VUKE Veszprém 42 -19 (11-6, 9-6, 6-3, 15-2, büntetők: 1-2)

Pontszerzők: Szalai Lili: 10 p, Kassai Dávid: 8p, Szoták Zoé: 7p, Bíró-Juhász Marci: 7p, Bödei Marci: 5p, Szabó Botond: 3p, Tóth Csongor: 2p, Soós Luca:-, Varjú Veronika: -, Nagy Robi: -, Köller Móni: -,

Fantasztikus tornagyőzelem!

26805424_1323918601047432_6241756800849691441_n

A múltkori félresikerült megbotlásunkat követően, nem szerettünk volna semmi mást ezen a tornán, csak diadalittasan, két győzelemmel a zsebünkben, torna győztesként hazatérni.

Mind a két mérkőzésünk fantasztikusan sikerült, így úgy gondolom nem is kell kettéválasztanunk az összecsapások eseményeit.

Szokásos fiú – lány ötösökkel kezdtünk, és meglepő módon ami a múltkor nem jött össze, az most varázsütésre megváltozott. Mindenki szemében ott volt az akarat, a küzdeni akarás. Egészpályás védekezéssel játszottunk mind a két meccsen. És valami fantasztikus teljesítményt  nyújtott mindenki. Végig farkasszemet néztünk ellenfelünkkel, és szó szerint bemásztunk a mezük alá. Volt olyan periódus, hogy 10-15 mp-ig nem tudták alapvonalról bedobni a labdát, és ez mind-mind a mi fantasztikus védekezésünket jellemezte. Külön ki kell emelni Nagy Robit aki remekül védekezett, szó szerint kihasználta ellenfele figyelmetlenségét és kitépte a kezéből a labdát, és már indította is társait.

A támadásunk is nagyot lépett előre. Szerzett labdák után szépen sarkaztunk ki a gyűrű alól és passzoltuk előre a labdát. Ha nem sikerült indítanunk, szépen megfontoltan kihoztuk a labdát, felálltunk és abból játszottunk, úgymond passz – befutást. Volt, hogy a ziccerek kimaradtak, de ma ez sem számított igazán, mert a védekezésünkkel kompenzáltuk mindezt. Szoták Zoé is kihasználta testi adottságait úgy ment át a védelmükön, mint kés a vajon. Bíró-Juhász Marci is hozta a kötelezőt, szinte átkígyózott az ellenfél játékosai között, a már jól megszokott módon. A kis „motoregerünket” Kassai Dávidot sem lehetett megállítani. De igazából az összes játékost  felsorolhatnám, ki miben nyújtott ma emberfelelettit. Senkire nem lehetett ezen a napon panasz. Egy nagyszerű csapatmunkával sikerült ma győzedelmeskednünk.

Minden gyerek és szülő büszke lehet magára aki ott volt a találkozón, és azok a szülők is akik nem tudtak nekünk eljönni szurkolni.

Külön köszönet a sofőrünknek is, mert ez egy igazi csapatmunka volt, ez a tornagyőzelem nem jöhetett volna össze nélküle. 🙂

You must be logged in to post a comment Login