Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Szelek – zsinórban kettő!

2018-01-21 Dunaújváros, Országos Kenguru Bajnokság (U11), 4. forduló

Újvárosi Szelek – Pákózdi Kócsagok 91-35 (23-4, 16-11, büntetők: 2-4, 25-2, 25-14)

Csapat: Polák Petra 19, Bödei Marcell 14, Kassai Dávid 14, Bíró-Juhász Marcell 12, Németh Míra 11, Tóth Csongor 8, Fatalin Enikő 6, Szalai Lili 4, Sarvajcz Dávid 2, Szélpál Milán 1, Hajdú Hugó, Kiss Fanni, Székely Zsombor.

Pákózdi Kócsagok – Várpalotai Sárkányok 30-66

Várpalotai Sárkányok – Újvárosi Szelek 28-85 (6-26, 3-16, büntetők: 3-4, 4-19, 12-20)

Csapat: Polák Petra 27, Sarvajcz Dávid 13, Bödei Marcell 10, Kassai Dávid 10, Tóth Csongor 8, Bíró-Juhász Marcell 6, Szélpál Milán 5, Fatalin Enikő 3, Németh Míra 2, Szalai Lili 1, Hajdú Hugó, Kiss Fanni, Székely Zsombor.

action

Beszámoló:

Elsöprő energiával, okos támadásokkal és akaratos védekezéssel nyertünk ma ismét tornát, zsinórban a második tornagyőzelmünk! Két mérkőzés első negyede: 23-4, 26-6. Nem volt kérdés, hogy ki fog győzni. Gratulálunk mindenkinek!

Hozzá kell tenni, hogy a mi csapatunkban vannak már egészen rutinos gyerekek is. Az ellenfeleink főként még kezdőkből álltak. Dehát azokat kell legyőzni, akik(et) kiáll(íta)nak ellenünk.

Ritka az nálam, hogy végigülök egy meccset a padon; általában ugrálok és kiabálok. De ma éreztem mindkét meccs előtt, hogy nyugodtan leülhetek. A fiúk és lányok pontosan tudták, hogy mi a feladat, és szinte hibátlanul végrehajtották a mai 80 perc alatt.

Agresszív védekezésünkkel sok labdát szereztünk, és okosan, önzetlenül passzoltuk be a labdát a jobb helyzetben lévő csapattársunknak. Ha Polák Petra a pályán van ez könnyű, hiszen ő szinte mindig jobb helyzetben van bárkinél. Petra nagyon sokat fejlődött, egyrészt nem szokott hibázni már középtávolról sem, másrészt a labdakezelése és az akaratossága is sokat fejlődött.

petra

Ha még egyet szabad, kiemelném Sarjvacz Dávidot is, aki a második mérkőzésen show-t csinált a mérkőzésből. Én nem tudom, hogy csinálja, egyszerűen látni kell.

De az egész csapat óriási volt ma, egytől-egyig, fegyelmezetten, nem nagyképűsködtünk akkor sem, amikor már nagyon vezettünk, hanem odafigyelve váltottunk védekezéből támadásba, és aztán vissza védekezésbe.

Egy dolog, amiről beszéltünk Robi bácsival a meccs után az volt, hogy milyen agresszívan és jól helyezkedve védekeztünk annak ellenére, hogy a csoportunkban sok kezdő is van, és az edzéseinken a feladatok többsége támadótechnikai jellegű.

Szóval le a kalappal, ez a nap jól sikerült!

huddle

You must be logged in to post a comment Login