Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – Győzelem Százhalombattán

Százhalombatta KSE – Dunaújvárosi Sárkányok

Az U18-as bajnokság aktuális fordulójára beugrós edzőként én vittem a Fiúkat Százhalombattára. Bozsik Vili gyógyulgat, mások épp aludtak, így 7 fővel indultunk harcba. Gábor elmondta, hogy mi várható, és mit szeretne, ha erőltetnénk a mérkőzésen.

A Százhalombattának egy kiemelkedő képességű játékosa volt, az Ő semlegesítését kellett megoldani. Ez kezdetben Zalánra, később Nagy Milánra hárult.

A mérkőzés elejétől domináltunk. Az alapjáték jól működött, később az általam felrajzolt felállást is sikerült eredményesen játszani. Zalán és Gyuszi jól mozgatták a csapatot a meccs folyamán, és Bak Máté pedig egyeduralkodó volt a palánk környékén.

Védekezésben viszonylag hamar váltottunk 3 behúzódó emberfogóra, plusz egy szorosra és Máté pedig a palánk alatt fogadta a betöréseket, szedte a lepattanókat. Ez gyakorlatilag 3 negyeden keresztül jól működött, és végig kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést.

Sajnos a kért és (el)várt gyorsindulások egy rövid szakaszt leszámítva nem működtek. Lassú kiszabadítás, rossz passzok és rossz döntések rendre meghiúsították a sikeres végrehajtást.
A meccs pozitívumai a győzelem, a cserék magas játékideje, és Nagy Milán kiemelkedő védőmunkája volt.

Százhalombatta KSE- Dunaújvárosi Sárkányok 63 – 88 (16-31,18-27,15-19,14-11)
Pontszerzők: Bak Máté 26 p., Csépányi Zalán 26 p., Matucza Gyula 24 p., Nagy Milán 7 p., Katona Kristóf 4 p., Karczub Gergely 2 p.

Molnár Tamás
megbízott edző

You must be logged in to post a comment Login