Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – győzelem az Újpest-MT ellen

2017-12-16, Országos Junior Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Újpest-MT /C 83-76 (22-22, 20-22, 18-23, 23-9)

Kezdők: Csépányi 19, Matucza 18/6, Katona 18/6, Nagy 4, Bak 24/3. Cserék: Karczub, Kőhalmi, Borbély, Paulovics.

Beszámoló:

Izgalmas mérkőzésen, szép hajrával az utolsó negyedben, győztünk az alapszakasz utolsó fordulóján. Gratulálunk a fiúknak, várjuk a tavaszi csoportbeosztásunkat.

Idegenben az első találkozót 7 ponttal elvesztettük. Akkor lábsérülés miatt Bak Máté nem tudott játszani, ma pedig Bozsik Vilmos irányítónkat kellett nélkülöznünk térdsérülés miatt. Tudtuk, hogy jó csapatot fogadunk, akik a kiemelt Kadett bajnokságban is játszanak, és edzőjük a jövőbeli legenda, Pajor Dávid, akiről minden bizonnyal márványtáblák és mellszobrok fogják díszíteni Budapestet 100 év múlva.

Nem az elvárásoknak megfelelően kezdtük a mérkőzést. Kocogva vittük fel a labdát, és/vagy kocogtunk utána. Védekezésben lazák voltunk, nem szorítottunk oda. Szerencsénkre az ellenfél is kicsit álmosan kezdett.

Időkérés után kicsit javult a helyzet, és a félidőt jelző dudánál csak két pont volt a különbség. A második negyedben két érdekes roham volt: először az újpestiek szöktek meg 11 ponttal, aztán mi ezt a hátrányt 3 perc alatt gyakorlatilag behoztuk. A zárás-leválás elleni védekezésünk nem működött jól, okosan kihasználták, hogy mi általában váltunk, és a magas emberükre valamelyik alacsonyabb játékosunk került. Ezt gyakorolnunk kell edzésen, hogy a váltás ne legyen automatikus, próbáljuk inkább átverekedni magunkat a zárásokon.

A harmadik negyedben sok kihagyott helyzetünk volt, de az elzárások elleni védekezésünk már jobb volt úgy, hogy Máté inkább „droppolt”, erősen visszalépett. 23 pontot kaptunk ebben a negyedben, az ellenfél főleg betörésekből vert meg minket könnyen 1:1-ben, a lábmunkánk lassú volt, a besegítésünket pedig okosan kihasználva kiosztogatták a labdát üres dobásokra.

Az utolsó negyedre tartogattuk a zónavédekezésre való esetleges átállást. Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk, és bejött. A negyedik játékrészben már csak 9 pontot engedtünk. Szerencsénk is volt, mert sokat mellé dobtak, de persze már fáradtabbak is voltak. A 34. percben már 4 ponttal vezettünk, de az Újpestnek még volt ereje egy utolsó rohamra, a 38. percben 73:76 volt az állás. Itt azonban volt egy szép támadásunk, Matucza Gyula hárompontosa bement, és aztán Bak Máté támadó lepattanó után 2+1-et értékesített, és szépen kivédekeztük a következő támadásokat.

Örültünk, hogy visszavághattunk, szépen küzdöttek a fiúk, és bár volt pontatlanság a támadójátékunkban, tetszett, hogy igyekeztünk fegyelmezetten játszani, odafigyelve a labda nélküli mozgásra.

Katona Kristóf kapta a mérkőzés legjobbjának járó csokit, ő ma védekezésben és támadásban is extra volt.

Szép volt, fiúk!

You must be logged in to post a comment Login