Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – nem akar összejönni

Országos Kadett bajnokság

Siófoki Kosársuli – Dunaújvárosi Sárkányok 91 – 73 (15-11, 23-22,31-24, 27-16)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 33/12 pont, Orbán Soma: 16 pont, Talpai Viktor: 11 pont, Szemenyei Levente: 6 pont, Majdán Máté: 5/3 pont, Csépányi Olivér: 2 pont, Csendes Tibor: 0 pont, Molnár Kevin: 0 pont,

Ez volt az a meccs, amit szerettünk volna megnyerni, hiszen a Siófoknak is csak egy győzelme volt idáig.

Isten igazából nem lehet rosszat mondani a csapatra, annak ellenére, hogy kikaptunk. Szépen vittük fel a labdát, voltak nagyon szép labdaszerzéseink is, és tudtunk sok könnyű kosarat is szerezni. Van egyfajta játékunk, amit már régóta gyakorlunk, és vannak kisebb rész gyakorlatok is pl. három ember kapcsolata, amivel rengeteget foglalkozunk edzéseken. Ezekből láthattunk néhány jó megoldást, ami azt jelenti haladunk előre a saját tempónkban.

Annak ellenére, hogy minden negyedet elvesztettünk, voltak olyan periódusok amikor mi vezettünk a játékrész folyamán. Az ellenfélnél volt egy ikertorony páros akikkel nem mindig tudtunk megbirkózni. De ennek ellenére ma mindenkin látszott  a motiváció és az akarat. Folyamatos cserékkel operáltunk, ami úgy érzem bejött. Próbáltam sokat pihentetni a srácokat, hogy ne fáradjanak el könnyen fejben, és tudjanak koncentrálni. A faultokkal megint nem volt szerencsénk, még mindig kézzel próbáljuk megállítani ellenfelüket, ahelyett hogy lenyomnánk a fenekünket és lábbal próbálnánk meg ellenfelünk előtt maradni. Ez meg is bosszulta magát mert, mind Soma, mind pedig Kálmán kipontozódott a mérkőzés negyedik negyedében. Levinek a bokája sérült meg, így elszálltak esélyeink a végső győzelemre. Dobtunk ugyan 5 hárompontos Kálmán és Máté vezérletével, de ez is mutatja, hogy csak hármassal nem lehet mérkőzést nyerni.

Ez a mérkőzés is jó volt arra, hogy a fiúk is megértsék, miben kell még fejlődnünk.

 

Ha ilyen szép ütemben haladunk tovább, előbb- utóbb meglesz az a várva várt győzelem.

 

Hajrá fiúk, hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login