Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – gyenge teljesítmény

Országos Kadett bajnokság

Bonyhádi KSE – Dunaújvárosi Sárkányok 65 – 40 (9-6, 18-13, 18-20, 20-11,)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 17 pont, Orbán Soma: 6 pont, Szemenyei Levente: 5 pont, Csépányi Olivér: 5 pont, Talpai Viktor: 2 pont, Majdán Máté: 2 pont, Csendes Tibor: 2 pont, Molnár Kevin: 1 pont,

 

Ahhoz a Bonyhádhoz látogattunk, akik hazai pályán csak 2 ponttal győztek le bennünket. Szerettünk volna visszavágni nekik, de ez megint nem sikerült. Valahogy az idegenbeli meccseinkre nem tudunk úgy felpörögni, mint amikor hazai pályán játszunk. Nem tudom, hogy mi nyomasztja ilyenkor a srácokat , de szinte semmi nem akart sikerülni.

Odafelé a buszon átvettük a taktikát, hogy miként tudnánk visszavágni ezen a meccsen. Tudtuk, hogy 2-3-as zónát fognak játszani, és direkt erre készültünk. Átvettük, hogy ki hova fut majd, terheljük túl az zóna egyik oldalát, abból hogy törjünk be, majd abból hogyan osszuk ki a labdát. Amíg a buszon átbeszéltük ezeket a dolgokat, körülbelül addig tudtuk mit is kell csinálni. Ahogy elkezdődött a meccs, máris fejetlenül próbáltunk játszani. Gyenge, rossz minőségű passzokat adtunk, amiből sok eladott labda született. Inkább csak távolról dobáltunk tempókat és hármasokat, de nagyon kis százalékkal tudtuk ezeket kosárra váltani. Időkéréseknél rendre megbeszéltük még egyszer a taktikát, de kb. 2 támadás erejéig tudtuk megcsinálni, utána megint csak önfejűen kosárlabdáztunk. Ha ki is maradnak a ziccerek úgy, hogy követjük a taktikát,  nem panaszkodhatunk, mert megcsináltuk amit kell. Ez van, ez ellen sokat nem tehetünk. De meg kell tanulnunk azt, hogy egy csapatként kell küzdenünk és nem pedig egyénenként.

A játékvezetés is kicsit érdekesre sikerült, mert ha a meccs elején megfogták volna a mérkőzést, akkor nem fordult volna elő, hogy szinte birkózó meccs kerekedet, kosárlabda helyett. Az ellenfél 16-os játékosa jóval erősebb volt nálunk fizikálisan, és amikor szinte két kézzel lökte fel játékosainkat, valahogy a síp mindig néma maradt. Szinte veszekednem kellet a játékvezetőkkel, hogy a sportszerűség érdekében, és nem utolsó sorban a sárülések elkerülése végett, vegyék kezükbe az irányítást.

Összességében nem ezen ment el a mérkőzés, hanem a sok kimaradt helyzeten, és azon hogy nem követtük a taktikát. Van egy hónapunk, hogy felkészüljünk a következő összecsapásra, és beszerezzük első győzelmünket.

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login