Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – dolgozunk tovább!

2017-12-02, Dunaújváros

Országos U16 bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Marcali 48-106 (11-29, 13-26, 14-28, 12-23)

Pontsz.: Kőhalmi 19, Csépányi 16, Majdán 5/3, Orbán 4, Molnár 4.

Akaratos mérkőzést játszott u16-os csapatunk a Marcali ellen, de az ellenfél képzettségi szintje még előttünk van.

Szombaton koradélután fogadtuk a Marcali U16-os csapatát. Attila bácsi edzőt helyettesítettem, neki az u12-es csapattal is tornája volt egyszerre Siófokon.

Ami feltűnt egyből még a meccs kezdete előtt, az önbizalomhiány volt. A mérkőzés során többször megkérdezték tőlem a fiúk, hogy most jók voltak-e, vajon képesek lehetnének egált játszani az ellenféllel, és egyéb, hasonló jellegű gondolatokkal fordultak hozzám.

A mérkőzés folyamán többször emlékeztetnem kellett őket a legfontosabbra: játszani legyen öröm! Túl sokat idegeskedtek, duzzogtak, nehezteltek egymásra. Passzoljátok a labdát, szerezzetek örömöt egymásnak azzal, hogy összedolgoztok egy kosárért vagy egy jó védekezésért!

Hajtásból nem volt hiány, akartunk és volt küzdelem. A lepattanókon dolgoznunk kell, de az ellenfél magasabb is volt. A játék szép, amikor megpróbálunk együtt játszani, de túl sok a szóló és a kapkodás.

Ki kell emelni ezen a mérkőzésen Kevin és Tibi akaratát, és Olivérnek minden szempontból nagyon erős volt a teljesítménye.

Jó lesz ez fiúk, nem kell más, csak gyakorolni tovább!

You must be logged in to post a comment Login