Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Vadkutyák – egy ide, egy oda

2017-12-09 Szentes, Országos Lány Serdülő Bajnokság

Szentesi KK – Dunaújvárosi Vadkutyák 47-67 (17-12, 11-13, 12-21, 7-21)

Pontsz.: Hutterer Hella 27, Czikle Szabina 13, Gálfi Ramóna 9, Kovács Adél 6, Török Elvira 4, Varju Noémi 3, Szabó Vanda 3, Kriston Júlia 2

Dunaújvárosi Vadkutyák – Szegedi KE „B” 49-140 (12-42, 10-39, 15-25, 12-34)

Pontsz.: Hutterer Hella 19, Czikle Szabina 16, Kovács Adél 6, Orbán Laura 5, Török Elvira 2, Báró Brigitta 1

Beszámoló:

Bár egy mérkőzést megnyertünk, a teljesítményünk eleinte néhány kivétellel jelentősen az elvárt alatt volt. A második mérkőzésen először megadtuk magunkat, aztán újraéledtünk.

Az első mérkőzés első félidejében meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottunk. A rengeteg kihagyott helyzet mellett a kocogós, lassú játék is idegesített. A félidők közti szünetben megbeszéltük, hogy kiemelten csak arra koncentráljunk, hogy a szoros védekezésünk által szerzett labdákkal gyors leindításokba lendüljünk. Ezután átvettük a meccset, a kezdő ötösünk szép előnyt épített, és mindenki játszhatott sokat.

Még mindig probléma, hogy a lányok az ellenfél mögé kerülnek bedobáskor, és versenyfutásszerűen kell védekeznünk. Ezt tovább kell gyakorolnunk sokat.

A második mérkőzésen a Szeged B csapata az első félidőben lemosott a pályáról. Nem tudom, de úgy tűnt, hogy a lányok, amikor belátták, hogy nem lesz könnyű, teljesen kikapcsoltak. Talán elég volt nekik, hogy éppen előtte már győztek.

A félidőben téma volt megint a büszkeség, az, hogy semmi extrát nem csinálnak a szegediek, csak küzdenek és akarnak. Persze átlagban jóval magasabbak nálunk, de egyáltalán nem tettük oda magunkat. A harmadik negyedben bemutattuk, hogy ha véletlenül akarnánk is, tudnánk velük jó meccset játszani. Amíg nem cseréltünk, a kezdő ötös 10:14-et hozott ellenük.

De azért van fejlődés, az új lányok egyre jobbak, a védekezésük alakul. Nyilván támadásban nagyon nehéz, amíg a technikai tudás nem fejlődik ki, és ez kosárlabdában nem jön mindig gyorsan. A kezdő ötösünk pedig nem egyszer nagyon szép összjátékot produkált, labda nélküli mozgással és passzokkal.

A fő probléma az ilyen erőszakosan játszó csapatok ellen, mint a Szeged az, hogy egyetlen játékosunk van, aki fizikailag meg tudja nyerni a párbajt a védőjével, – de ő bármelyik védővel – és át tudja venni a labdát. Ki kell találnunk és meg kell tanulnunk egy rendszert, hogy a kicsit gyengébb erőnlétű lányok is együtt dolgozva képesek legyenek megoldani a bedobásokat.

You must be logged in to post a comment Login