Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Szelek – nyertünk, de többet tudunk…

2017-12-10 Dunaújváros, Országos Kenguru Bajnokság

Újvárosi Szelek – FAK Balatoni Polipok 50-61 (20-4, 4-10, büntetők: 5-2, 11-26, 10-19)

Pontsz.: Polák Petra 11, Szalai Lili 8, Kassai Dávid 7, Németh Míra 7, Sarvajcz Dávid 7, Tóth Csongor 4, Bödei Marcell 3, Szélpál Milán 2, Fatalin Enikő 1

DKKA Tigrisek – Újvárosi Szelek 17-78 (8-19, 0-22, büntetők: 3-5, 6-10, 6-22)

Pontsz.: Polák Petra 21, Bödei Marcell 18, Tóth Csongor 11, Szalai Lili 8, Szélpál Milán 8, Németh Míra 5, Kassai Dávid 4, Sarvajcz Dávid 2, Székely Zsombor 1

action

Beszámoló:

Nehéz kiértékelni ezt a fordulót. Talán az első mérkőzés az, amiből ki lehet olvasni valamit. A DKKA Tigrisek nagyon lelkes lányok, hozzánk képest még kezdők, de biztos vagyok benne, hogy csak egy pár hónap, és szoros meccset fogunk játszani velük is. Szóval koncentráljunk az első meccsre inkább.

Nagyszerűen kezdtünk, a négy lány-egy Kassai ötösünk átgázolt az ellenfelen. Dávid és Lili rengeteg labdát szerzett, a lányok pedig jól futottak előre, és Petra kapta a passzokat a kosár alatt. Roppantul tetszett Enikő és Mira passzjátéka, szép, pontos passzokat adtak. Egyszerűen okosak voltunk.

A második negyedben a fiú ötösünk nem pörgött, nem állt össze a játék sem védekezésben, sem támadásban. Az ellenfélnél volt egy nagyon ügyes fiú, és ahelyett, hogy valaki szívesen vállalta volna a kihívást, a „nem akarom fogni” című programot adták elő. Ennek megfelelően ebben a negyedben jól kikaptunk.

A büntetőket már szépen dobjuk, ezt ki kell emelni.

Mivel a Polipok csak nyolc játékossal jöttek a tornára, a győzelem hivatalosan a miénk volt az eredménytől függetlenül. Így az edzőjük sokat játszatta a legjobb játékosokat, például az imént említett fiút is, akit senki nem tudott megfogni.

Igaz az is, hogy sok könnyű helyzetet kihagytunk, és már nem voltak a lányok sem olyan fegyelmezettek, mint az első negyedben.

Természetesen nincs semmi gond azzal, hogy végül nem sikerült győzni, a csapatunk fele kezdő, és nagyon tetszik az akarat, amivel Sarvajcz Dávid és Székely Zsombor játszik például, s az pedig, hogy a helyzeteinket képesek legyünk értékesíteni, csak idő és gyakorlás kérdése. Talán azt lehet mondani, hogy ma nem sikerült annyira felpörögnünk, kicsit kényelmesek és „jól neveltek” voltunk időnként.

Gratulálunk a balatoniaknak, örülünk a fehérvári lányok elleni győzelmünknek, és igyekszünk hajtani tovább edzésen! 🙂

 

You must be logged in to post a comment Login