Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Bemutatkozás a felnőttek között

2017-11-12  Fejér Megyei Női Bajnokság

Dunaújvárosi Vadmacskák – Várpalota KK 43-86 (11-27, 12-24, 8-19, 12-16)

Pontsz.: Kovács Adél 12, Kósa Zsófia 8, Czikle Szabina 7, Sinkó Gabriella 7, Molnár Zsófia 6, Varju Noémi 3

játék1

Beszámoló:

Kicsit megilletődötten, de aztán fellendülve, örömmel játszottunk a várpalotai „nénik” ellen. Nagyon büszke voltam a lányokra a bátorságuk miatt.

Legfelsőbb korosztályú lány utánpótlás csapatunk a Vadkutyák, ők a 2004-es születésű lányok. Van azonban négy idősebb lány is, akik velük edzenek. Hogy nekik is biztosítsunk játéklehetőséget, beneveztünk a Fejér Megyei Női Bajnokságba, ami egy teljesen új bajnokság az idén; hét csapat indult.

Első ellenfelünk a várpalotai csapat, főként idősebb ex-kosarasokból állt. A rutinos „nénik” ellen az első negyed elején nagyon izgultunk, tartottunk tőlük. Könnyen elhúztak, védekezésben semmi ellenállást nem mutattunk, támadásban pedig kapkodtunk. 3 perc után már 2-10 volt az állás, és időt kellett kérnünk.

A végtelenül bölcs edzői kibontakozást követően már teljesen másképp álltunk hozzá a mérkőzéshez. Szorosan, erőszakosan, agresszívan védekeztünk. Kihasználtuk, hogy fiatalok vagyunk támadásban, labdát szereztünk és futottunk előre, gyorsan indítottunk. Természetesen a rutin, a súlybeli és magassági fölény ellen még nincs esélyünk, de az akarat fantasztikus volt. Látszott az idősebb ellenfelünkön, hogy nagyon zavarja őket, hogy ott zümmögünk körülöttük egészpályán.

Nagy dicséretet érdemelnek a lányok, és a legutóbbi Vadkutyák fordulón is látszott az újabb játékosainkon ennek a mérkőzésnek a hatása: már ott is sokkal akaratosabban, magabiztosabban viselkedtek a pályán.

 

You must be logged in to post a comment Login