Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 Kadett – Szomorú vége lett

Országos Kadett bajnokság 3. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok – Bonyhádi KSE 45 – 47 (8-10, 6-11, 18-11, 13-15)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 25 pont, Majdán Máté: 7 pont, Talpai Viktor: 4 pont, Csépányi Olivér: 4 pont, Orbán Soma: 3 pont Csendes Tibor: 2 pont,

 

Ez előző mérkőzésekhez képest rengeteget beszélgettünk a fiúkkal, mik azok a hibák amiket ki kell javítanunk ahhoz, hogy tudjunk előrébb lépni, és sikerüljön behúzni első győzelmünket.

Ez a mérkőzés pont ilyennek bizonyult, már csak abból a szempontból is, hogy ellenfelünk csak öt játékossal tudott eljönni. Megbeszéltük a srácokkal, mi lesz a taktika, és mi kell ahhoz, hogy sikerüljön nyernünk. Automatikusan egészpályás védekezéssel kezdtünk, hogy lefárasszuk ellenfelünket, és bíztunk benne, hogy ebből sok labdát fogunk szerezni, amiből sok könnyű kosarat szerzünk majd. Ezt elég fegyelmezetlenül hajtottuk végre, ezáltal nem volt olyan hatékony, mint szerettük volna. A második percben rögtön időt kellet kérni, mert zóna védekezést választott ellenfelünk, amihez mi nem voltunk hozzászokva, és át kellett beszélni, hogy mit játsszunk. Zóna ellen gyors passzokkal kellene játszani, támadni a réseket, hogy a zónát összehúzzuk, majd abból kiosztani a labdát, vagy passzolni a belépőnek. Nem gyakoroltuk igazán, de kisebb-nagyobb sikerrel azért megvoltak a helyzeteink.

A harmadik negyed volt, amikor jobban sikerült. Úgy vélem, ez után az időszak után fejben elfáradtunk. Nem mentünk ki csapdázni a bedobásokat, és néha csak néztük, hogy átszáguldanak védelmünkön, és sima ziccereket dobnak. Az utolsó negyedet megint elvesztettük két ponttal, és a végén sajnos így fájó két pontos vereséget szenvedtünk. Nagyon kár volt ezért a mérkőzésért, de van még lehetőségünk javítani.

Sokat kell dolgoznunk azon, hogy megtanuljuk egyre jobban kitolni a figyelmünket, és a koncentrációnkat.  Nem adjuk fel, és gőzerővel dolgozunk tovább!

 

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login