Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Vadkutyák – nem volt rossz

2017-11-18, Országos Lány Serdülő Bajnokság, Pécs

Pécsi VSK /C – Dunaújvárosi Vadkutyák 75-48 (14-16, 17-17, 25-4, 19-11)

Pontsz.: Kovács Adél 11, Orbán Laura 9, Czikle Szabina 6, Kriston Júlia 6, Varju Noémi 6, Gálfi Ramóna 4, Török Elvira 4, Báró Brigitta 2

Kosárlabda Akadémia Pécs /B – Dunaújvárosi Vadkutyák 149-12 (52-4, 33-6, 36-2, 28-0)

Pontsz.: Kovács Adél 6, Orbán Laura 2, Czikle Szabina 2, Kriston Júlia 2

action1

Beszámoló:

Egy jó félidő, egy félidő, ami nem sikerült, és egy, a Szövetség által teljesen érthetetlen és értelmetlen sorsolás.

Egy nagyon jó első félidő után szétestünk, ami edzői hiba is volt. Túl korán kezdtem el forgatni a csapatot, nem kaptak elég időt a lányok a hit felépítésére, hogy győzni fogunk.

Ami az első félidőben olyan jól ment – az agresszív védekezés, a befutások, az, hogy együtt játszunk, a második félidőre már talán a fáradtság miatt nem sikerült. Az ellenfél egyre inkább fellendült, mi pedig nem játszottunk már jól. Dolgozni kell tovább a kondinkon.

Viszont nagyon pozitív volt ez a meccs, annak ellenére, hogy kikaptunk, mert több új lányban látszódott, hogy kezdik érteni, hogy ez az egész miről szól. Sokkal magabiztosabban, akaratosabban viselkedtek a pályán, mint korábban.

A fő különbség köztünk és a pécsi csapatok között mentális: még van, hogy kislányként viselkedünk, igyekszünk kifogásokat keresni: itt fáj, ott fáj, rosszul vagyok, a csapattársam nem azt csinálta, amit kellett volna stb., miközben a pécsiek akkorákat esnek, hogy repked körülöttük a parketta, és csak pattannak és hajtanak tovább. Ezen a téren kell még a legtöbbet dolgozni a lányokkal.

A második mérkőzésünkön valamiért akadémiai csapat ellen lettünk sorsolva a szövetség által; ezek a lányok minden poszton, minden elképzelhető kategóriában előttünk vannak. Kis célokat tűztünk ki magunknak, a játék fontos részleteit gyakoroltuk nagyon erős ellenfél ellen.

Remélhetőleg a következő fordulón mindkét meccsünkre olyan sorsolást kapunk, mint most az elsőn, és hajthatunk a győzelemért.

You must be logged in to post a comment Login