Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Szitakötők – változó teljesítmény

Országos Lány serdülő bajnokság 2. forduló

Dunaújvárosi Szitakötők – DKKA  5 – 89 (2-0),  (2-22, 2-29, 0-20, 1-18)

 MTE 1904 – Dunaújvárosi Szitakötők 60 – 50 (0-0),  (17-10, 8-8, 20-16, 15-16)

Pontszerzők: Szabó Zorka: 14 pont, Varga Vivien: 12 pont, Szentimrey Anna: 8 pont, Gulyás Blanka: 6 pont, Cserkúti Jázmin: 4 pont, Jelinek Yade Soraya: 4 pont, Németh Zsófi: 2 pont,

Hol is kezdjem?

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ebben a bajnokságban vannak olyan csapatok, akik jóval képzettebbek nálunk, mind technikailag, kondicionálisan és fizikálisan is. Úgy gondolom, ezzel nincs is semmi probléma, ilyen az országos bajnokság szinte minden korosztálya. Ennek ellenére, ha ki is fogunk egy nálunk erősebb csapatot, az nem azt jelenti, hogy felemelt kézzel kellene végig játszanunk egy mérkőzést teljes motiváció hiányban, szinte úgy, hogy a piros szőnyeget is leterítjük ellenfelünk elé.

Első mérkőzésünket a DKKA ellen játszottuk. Mondom és tényleg így gondolom, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen egyáltalán nem fontos az eredmény. Azt hogy 20, 30, 50, vagy akár 100 ponttal kapunk is ki, nem számít. Sokkal inkább fontos számomra az, hogy lássam a gyerekeken, hogy igenis akarnak küzdeni saját magukért is, és a csapattársaikért is. Sajnos ezen a mérkőzésen ebből semmit sem láthattunk… Ami az első fordulóban tapasztalható volt a légkörben, amit én éreztem, hogy foggal-körömmel küzdöttek a lányok… és ezt nagyon jó volt látni. Nem lehet mindig minden meccsen 100%-ot teljesíteni, de az akarat és a motiváció sokat tud segíteni. Úgy érzem ezt a mérkőzést a lányok már az elején elengedték.

A második mérkőzés sokkal fontosabb volt számunkra. A Mosonmagyaróvári csapat ugyanolyan erőkből állt, mint mi. Volt talán két játékosuk, akik kicsit képzettebbek voltak a többieknél, de játéktudásban körülbelül velünk egy szinten voltak. Itt már látszott rajtunk, hogy motiváltabbak vagyunk.  Rengeteg helyzetet sikerült kidolgoznunk, és nagyon szépen tudtunk indulni a labdaszerzések után. Ami viszont hozzátartozik, hogy ezt elég rossz százalékban tudtuk csak értékesíteni. Az ellenfél két meghatározó játékosát is nehezen tudtuk csak semlegesíteni, de annak ellenére rendben voltunk. A legszorosabb állás a 3. negyedben volt 31-28-nál. Itt a lányok mindent beleadtak, de azok a fránya ziccerek sorban kimaradtak, egyedül talán csak Szabó Zorkának sikerült ziccereket értékesítnie. A  végére sajnos nőtt a különbség, gyakorlatilag így 10 ponttal alul maradtunk. Az első meccshez képest azonban jó volt látni, hogy elkezdtünk küzdeni.

A szabályok szerint azonban mégis mi nyertünk, mert eggyel több játékosunk volt. Ennek ellenére jobb érzés úgy nyerni, ha egyenlő feltételek mellett győzzük le ellenfelünket.

Nagy dicséret Székely Nikinek is, akinek ez volt élete első kosárlabdameccse, nagyon szépen helyt állt, gratulálunk neki.

 

Hajrá Szitakötők!

You must be logged in to post a comment Login