Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Szitakötők – nem vagyunk motiváltak

Országos Lány serdülő bajnokság 3. forduló

Komló sport KK – Dunaújvárosi Szitakötők 134 – 2, (36-2, 27-0, 38-0, 33-0)

Dunaújvárosi Szitakötők – Pécsi VSK „B” 4 – 128, (0-34, 0-36, 0-23, 4-35)

3

Értelmetlen sorsolás!

Ahogy az eredmény is mutatja, ez nem a mi napunk volt.

Szép reményekkel érkeztünk Pécsre. Az táblázat alapján ugyan a Komló jóval előrébb állt, de kecsegtető volt számunkra, hogy idáig csak egy győzelemmel álltak, ugyanúgy mint mi. Megmondom őszintén, nem ismertem ezt a csapatot, de próbáltunk fejben felkészülni az összecsapásra, hátha lehet valami keresni valónk.

Ez azonban nem valósulhatott meg. Egyáltalán nem voltunk partiban az ellenféllel. Képzettebbek voltak nálunk és sokkal erőszakosabbak is. Ezt kellene megtanulnunk, hogy mi is ugyan ilyen erőszakosak legyünk, akarjuk azt a labdát, mert csak akkor tudunk kosarat dobni ha nálunk van a „játékszer”. Valahogy mi ezt úgy értelmezzük, hogy elkezdünk lökdösődni, és nem a labda megszerzésére irányul a jó értlemben vett agresszivitás.

Az, hogy egyáltalán nincs semmilyen formájú motiváltságunk, azt eredményezi, hogy egyszerűen sanszunk sincs kosarat szerezni. Az edzői utasításokat teljesen figyelmen kívül hagyjuk, nem futunk vissza védekezni egy rontott passz vagy akár egy elrontott dobás után, ez pedig nonszensz. Így sajnos nem tudunk előrébb lépni. Ziccerdobások helyet csak távolról tüzeltünk, amikor még a ziccereinket sem tudjuk bedobni. Egyszerűen ez nem a mi napunk volt. Tudom, hogy nehéz a lányoknak így végig játszani egy mérkőzést, hogy ekkora hátrányban vagyunk, de kis célokat kell kitűzni és azokat kell teljesíteni.

Igen, mi még kezdők vagyunk ebben a bajnokságban, nekünk ilyen csapatok ellen nem az a cél, hogy nyerjünk, hanem az, hogy apróbb célokat valósítsunk meg. Legyen az egy lepattanó, egy jó passz, vagy egy jó védekezés. Erre kell koncentrálnunk, és nem szabad, hogy e miatt teljesen lehangolva, és dekoncentráltan játszunk végig egy meccset. Ha ezeket a dolgokat megtanuljuk helyén kezelni, akkor már győztünk.

Nem adjuk fel, ebből kell építkeznünk és küzdenünk tovább. A következő fordulót bízunk benne, hogy jobban tudjuk abszolválni.

Hajrá Szitakötők!

You must be logged in to post a comment Login