Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – újabb győzelem

2017-10-28 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Százhalombattai KSE 84-53 (12-20, 17-19, 26-2, 29-12)

Kezdők: Bak 16, Bozsik 12, Csépányi 28/9, Matucza 18/3, Katona 8. Cserék: Nagy 2, Borbély, Karczub, Jiling.

Beszámoló:

Két meccs az egyben: első és második félidő. Rövid összefoglalónak ennyi elég.

Az előző és e mérkőzés közötti edzéseken megbeszéltük, hogy kicsit leporoljuk az egészpályát, és akármi lesz, ma játszani fogjuk ezt a fajta védekezést. Így ezzel kezdtünk, és borzalmas volt. Nem annyira az, hogy taktikailag folyamatosan hibáztunk, hanem inkább, hogy nem volt benne semmilyen erőszakosság.

Ezért a második negyedre átálltunk a megszokott félpályás emberfogásunkra. Az sem volt jó, ez ellenfél 23-as számú játékosa mindent bedobott, és elkezdtem gondolkozni azon, hogy váltanunk kellene-e valami speciális védekezésre ellene. De úgy döntöttem, hogy nyugodt maradok, és a félidőben megkérdeztem a fiúkat, hogy mi a baj, mivel 20 perc alatt 29 pontot dobtunk csak.

„Hát szorosan védekeznek”, a válasz. Leültünk, és megbeszéltük a megoldásokat a szoros védekezés ellen. Átbeszéltük azt is, hogy mit szeretnénk mi, amikor védekezünk.

Ennek eredményeképpen, vagy csak azért, mert felébredtek a játékosok, és belátták, hogy auto-pilótán nem fogunk nyerni, a harmadik negyedet 26-2 arányban nyertük meg, és örültem annak, hogy nyugodt maradtam, és megbíztam bennük.

Ki kell emelni Bozsik Vilmos „lockdown” védekezését a fent említett játékoson, teljesen kivette a meccsből, illetve a cserejátékosainkat, akik eszméletlen pörgésükkel, erőszakosságukkal rengeteg hibára kényszerítették az ellenfelet.

A két félidő közti különbség (29-39, illetve 55-14) bizonyítja, hogy mennyire számít a hozzáállás, a mentalitás, az összpontosítás a kosárlabdában.

 

You must be logged in to post a comment Login