Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – így rendben van, ha kikapunk

2017-10-22, Budapest, Országos Junior Bajnokság

Kiss Lenke KS – Dunaújvárosi Sárkányok 91-78 (21-22, 30-24, 23-16, 17-16)

Kezdők: Csépányi 25/12, Bozsik 11/3, Matucza 16/3, Bak 15, Katona 8. Cserék: Nagy 1, Karczub 2, Jiling, Borbély.

nyujtas

Beszámoló:

Bár a harmadik mérkőzésen begyüjtöttük első vereségünket, mégis pozitívan utazhattunk haza. Az ellenfél óriásit küzdött, mi eleinte ma nem annyira, de mégis soha nem adtuk fel, többször visszahoztuk, a szerencse viszont nem a mi oldalunkon állt. De alapvetően a figyelmetlenségünk miatt vesztettünk, amit aztán úgy próbáltunk helyrehozni, hogy a végén a kifulladásig küzdöttünk. Ezért a fiúknak a kritika mellett dicséret is jár.

Az első negyedben nehézkesen kezdtünk. Bár kosarakat dobunk, a védekezésünk nem volt szoros, hanem laza és lusta volt. Sajnos ez az egész első félidőre igaz, az elzárásoknál a megbeszélt – és tudom, fárasztó – taktikánkat nem tartottuk be, lazán visszaléptünk, és kaptuk a kosarakat. Így egy időkérésünk már az első percekben elment erre, hogy ezt megbeszéljük, de sajnos nem lett sokkal jobb.

Az első negyedet azonban még megnyertük Bozsik Vili bravúros triplájával 1 méterre a hárompontos mögött az utolsó másodpercben, de aztán az ellenfél egészpályás védekezésre váltott, és letámadtak minket. Gyakorlatilag ezzel nyerték meg a meccset.

A probléma főként nem a bedobásokból eladott labdáinkkal volt – az ellenfél is sok labdát eladott -, hanem, hogy amikor átvittük a labdát nyomás alatt, nem volt elég higgadtságunk ahhoz, hogy felálljunk együtt támadni. Edzésen nehezen tudunk gyakorolni úgy, hogy a kezdő ötösünk nyomás alatt legyen egészpályán, és ebben a szezonban ez volt az első, hogy ezzel találkoztunk. Látszott.

A második félidő előtt már a kezdőink jelentős fault problémával álltak, így átváltottunk zóna védekezésre, mert szinte biztosan kipontozódtunk volna, ha folytatjuk az emberfogást. A zónával sem foglalkoztunk még tavasz óta, így kicsit döcögősen indult, de aztán javult, és végül azt kell, hogy mondjam, hogy örülök annak, hogy így alakult a meccs: két fontos dolgot tudtunk gyakorolni, amit edzésen egyébként nem.

Ezt az ellenfelet is le tudjuk győzni, s a visszavágóra, ami hazai pályán lesz, majd alaposan felszívjuk magunkat. Egyelőre bele kell törődnünk, hogy elvesztettünk egy szoros, hullámzó meccset, és készülnünk kell a jövő heti Százhalombatta elleni hazai mérkőzésre.

You must be logged in to post a comment Login