Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 férfi – Győzelem az első meccsen

2017-10-07 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság, Közép Régió, Alsó Csoport

Dunaújvárosi Sárkányok U18 – Gödöllői Sportklub 78-56 (23-4, 18-12, 23-17, 14-23)

Kezdők: Bak 19, Bozsik 5/3, Csépányi 22/12, Matucza 16, Katona 10. Cserék: Karczub 2, Pászti 4/3, Borbély, Karászi.

Beszámoló:

Megkezdődött a 2000/2001-es bajnokság is, azaz az U18 – junior. Csapatunk a közép régió alsó csoportból indul, ahol célunk a továbbjutás. Az első mérkőzésen nem volt veszélyben a győzelmünk, sokat cserélgethettünk, gyakorolhattunk dolgokat. Már holnap folytatódik: fontos 2. mérkőzés vár ránk, a Budaörs „B” csapata ellen.

Az első negyedben nehézkesen kezdtünk. 2 perc után még nem dobtunk kosarat, és muszáj volt időt kérni, hogy egy kicsit átbeszéljük a dolgokat. Rosszul lendültünk bele a támadásainkba, nem támadtuk a kosarat, hanem távolról bombáztunk mellé. Az időkérés után elhúztunk, és végül 23-4 arányban zártunk.

Innentől sokat cseréltünk, mindenki bőven kapott játéklehetőséget. Csapatunk egyik gyenge pontja, hogy a padunk messze a kezdők mögött van tapasztalatban, így minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy játszhassanak.

Észrevételként említendő, hogy zóna ellen még mindig nehezen vesszük rá magunkat a szervezett játékra; a befutások nem automatikusak, de amikor mennek, szépen játszunk.

Összefoglalva: könnyű dolgunk volt, és ennél jobban kell játszanunk a jövőben. Könnyen ellazulnak a fiúk; a védekezésünk gyakran gyenge a labdáson és zárásoknál.

Örülhetünk a győzelemnek, megérdemeltük! Holnap nehezebb dolgunk lesz!

You must be logged in to post a comment Login