Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – egypontos győzelem!

2017-10-08, Budaörs

Országos Junior Bajnokság, Közép Régió, Alsó csoport, 2. forduló.

Budaörsi DSE /B – Dunaújvárosi Sárkányok U18 74-75 (15-20, 11-18, 32-21, 16-16)

Kezdők: Bak 23, Csépányi 20, Matucza 13/3, Katona 9, Bozsik 8/6. Cserék: Karczub 2, Borbély, Pászti, Karászi.

Beszámoló:

Második mérkőzésünket is megnyertük az alapszakaszban. Jó teljesítmény volt: amikor nyomás alá kerültünk, nem törtünk össze, és figyelembe kell venni azt is, hogy tegnap is játszottunk egy meccset.

A mérkőzés jól kezdődött. Kezdőink az ellenfél emberfogása ellen könnyen jutottak helyzethez, és a védekezésünk is rendben volt. A második negyedtől az ellenfél zónára váltott, de leindításokkal tartottuk az előnyünket.

A harmadik negyedben elhúztunk, 2 perc után 45-28 volt az előnyünk, főleg a kosár alatti munkánknak, és leindításainknak köszönhetően. Itt nem tudom pontosan, hogy mi történt, de egy kicsit visszavettünk, és az ellenfél azonnal visszajött. A fiúk saját állításuk szerint itt elfáradtak. Ez könnyen lehet, mert ez egy kemény, hajtós meccs volt. Az ellenfél nagyon agresszívan védekezett, sok fault volt, amit nem fújtak le, de ez mindkét irányban igaz volt. Mivel egy jó csapat ellen játszottunk, a cseréink is csak kevesebb időt kaphattak a pályán. A harmadik negyed végére át is vették a budaörsiek a vezetést, de Csépányi Zalán szép kosarával a negyed utolsó másodperceiben visszavettük.

A negyedik negyedben végig vezettünk, azonban az ellenfél nem adta fel, az utolsó pillanatig stresszeltek minket. Bozsik Vilmos nagyon fontos hárompontost dobott 3 perccel a vége előtt, mely 5 pontos előnyt adott nekünk. A végén foggal-körömmel védekezünk, és kiharcoltuk a győzelmet.

Tehát nagyon meg kell dicsérni a fiúkat: volt egy nagy előnyünk, amit eladtunk, de ennek ellenére képesek voltunk újra összeszedni magunkat, és koncentrálni. Szerencsénkre győztesként jöhettünk haza.

Nagyon kemény meccs volt egy erős, hajtós csapat ellen; örülhetünk neki, hogy lesz egy hét szünetünk edzeni, pihenni.

 

You must be logged in to post a comment Login