Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14, 2004 – Menny és pokol

A második fordulóban a Kozármisleny és Pécs korosztályos csapataival mérkőztünk meg. Mint máskor is, most sem érdekelt feltétlenül a végeredmény, vágyam az volt, hogy az edzésen gyakoroltakat viszontlássam a pályán.

A második meccsel kezdem, mert az maga volt a borzalom. A csapat fele úgy döntött, hogy nem olyan fontos az a meccs, hogy érdemes legyen érte megszakadni. Nem olyan fontosak a csapattársak, sem az edző, hogy kihajtsanak mindent magukból, helyette feltett kézzel tűrték, hogy lenyomjanak minket.
Ez a hozzáállás elfogadhatatlan, és lelkileg engem kifejezetten megviselt, eddig ilyet nem tapasztaltam. Ezt alaposan átbeszéltük az öltözőben azóta, bízom benne, hogy többet ilyet nem fogok látni.
A mérkőzés ennek köszönhetően nehezen értékelhető.

Sárkányok U14 – Pécs 60 – 112

Pontszerzők: Szemenyei L. 21 p., Siba D. 15 p., Krizsán B. 6 p., Csató T. 6 p., Kovács ikrek 4-4 p., Szemenyei P. 4 p.

Az első meccs teljesen a fordítottja volt a másiknak, és ebből akarok és kell építkezni. Mindkét 5-ös képességei és ereje határán játszott. Ziccereket sokat rontottunk ugyan, ez a tempónak és fáradásnak köszönhető, de kőkeményen és nagy akarattal védekeztünk, és meglévő fegyvertárunkat maximálisan kihasználva támadtunk.
Ugyan a végeredményben nagy különbség alakult ki, de ez nem feltétlenül tükrözte a meccs képét, sokkal inkább a már említett kimaradt ziccereket.
De ez után a meccs után mégis nagyon büszke voltam a Fiúkra, egy rossz szót nem tudtam volna rájuk mondani.

Sárkányok U14 – Kozármisleny 61 – 96

Pontszerzők:
Siba D. 13 p., Krizsán B. 12 p., Kovács Márk 11p., Csató T. 10 p., Kovács Máté 6 p., Kun I. 4 p., Szemenyei P. 3 p., Szemenyei L. 2 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login