Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U13 fiú – Kis lépés előre

2017-10-29 Dunaújváros, Országos Serdülő Bajnokság 3. forduló

Tamási Dámok – Dunaújvárosi Sárkányok 2005: 87-56 (28-11, 14-14, 27-16, 18-15)

Pontsz.: Szűcs Zétény 17, Csernák Ádám 13, Főfai-Kovács Kristóf 8, Szűcs Ábel 8, Horváth Zoltán 4, Homolya Zoltán 2, Simon Dávid 2, Varga Ákos 2.

Dunaújvárosi Sárkányok 2005 – Dunaújvárosi Sárkányok 2004: 59-69 (6-12, 18-21, 24-21, 11-15)

Pontsz.: Szűcs Ábel 16, Csernák Ádám 13, Simon Dávid 12, Főfai-Kovács Kristóf 5, Homolya Zoltán 4, Szűcs Zétény 4, Horváth Zoltán 3, Szabó Vince 2.

Beszámoló:

Begyüjtöttünk két újabb vereséget, de apró lépésekkel fejlődik a játékunk. A gyerekek a mérkőzések nagy részében fantasztikus energiával játszanak, de még fejetlenül. Ha a védekezésünkbe is ennyi energiát fektetnénk, mint a támadásba, már előrébb lennénk.

Nem lehet rájuk panasz; ennyit tudnak. Vannak problémák persze, viszont ha a csapatot nézzük, kicsit „kizoomolva”, már alakul valami.

Az előbbi és a mostani forduló között egyik célunk az volt, hogy a labdát kivegyük a lendületes, de még megfontolatlanul játszó nagyobb játékosaink kezéből, és többet irányítsanak a kicsit higgadtabbak. Ez részben sikerült. Dolgozunk rajta tovább.

A másik dolog, amit nagy hangon trombitálunk, hogy osszuk meg a labdát egymással, és segítsünk egymásnak passzolni úgy, hogy mozgásban vagyunk a labda nélkül. A fiúk akarnak egymással játszani, de még sok a pontatlanság. Ez nyilván nem könnyű, sokat kell gyakorolni.

A harmadik pedig a védekezésünk, ami azért is volt gyenge az első mérkőzésen, mert túlzottan tiszteljük az idősebb, nagyobb ellenfeleinket. Gyakran hagyjuk őket lepattanót szedni többször is egymás után, szinte beletörődve abba, hogy az már az övé. Egy másik dolog pedig a védekezésünkkel, hogy lusták vagyunk lezárni a passzsávot, utána pedig az emberünk háta mögé kerülünk, és baj van. Szintén problémás átállni támadásból védekezésbe, főleg, ha kihagyunk egy dobást.

De amiért sok dicséretet is kaptak a szülőktől, és a kiküldött játékvezetőktől, versenyellenőrtől is, az az energia és lendület, amivel képesek játszani. Amikor elkapjuk a fonalat, és szerzünk néhány labdát, pillanatok alatt tudunk sokat faragni a hátrányunkból. Időnként túl agresszívak is vagyunk, de ez egyáltalán nem gond!

Szintén jó dolog és fejlődés, hogy egy-egy elleni helyzetekben használjuk az edzésen begyakorolt cseleket, és képesek vagyunk megverni a védőnket.

Biztos vagyok benne, hogy ha tovább edzünk keményen, a mérkőzéseken több tapasztalatot szerzünk, ha egy kicsit nő az önbizalom a még kevésbé érvényesülő játékosainknál, és ha sikerül elhitetni a fiúkkal, hogy az ellenfél legyőzhető akkor is, ha nagyobb és erősebb, nagyon nagyot fogunk előrelépni.

You must be logged in to post a comment Login