Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Tornagyőzelem!

Országos Gyermek bajnokság első forduló

Dunaújvárosi Sárkányok – Pusztaszabolcsi Tigrisek 66 – 25 (18-7, 14-8, 13-2, 16-2, Büntetők: 5-6)

Pontszerzők: Bíró-Juhász Marci: 19 pont, Kassai Dávid: 10 pont, Szoták Zoé: 9 pont, Köller Mónika: 9 pont, Bödei Marci: 7 pont, Szalai Lili: 6 pont, Mogyoródi Milán: 5 pont, Varjú Veronika: 1 pont, Nagy Robi: -, Soós Luca: -,

 VKKE Veszprém – Dunaújvárosi Sárkányok 23 -48 (2-14, 6-6, 6-15, 8-11, Büntetők: 1-2)

Pontszerzők: Köller Mónika: 15 pont, Bíró-Juhász Marci: 8 pont, Bödei Marci: 8 pont, Szoták Zoé: 7 pont, Szalai Lili: 4 pont, Kassai Dávid: 6 pont, Mogyoródi Milán: -, Nagy Robi: -, Soós Luca:-, Varjú Veronika:-,

 

U12-es csapatunk is megkezdte szereplését az Országos Gyermekbajnokságban. Voltak ugyan hiányzóink, éppen 10 fővel tudtunk parkettra lépni. A tavalyi szezonhoz képest mindenkiben égett a vágy, hogy ebben a szezonban megmutathassa, hogy mennyit is fejlődött.

Számítottunk a jó szereplésre, de az igazat megvallva, álmomban sem gondoltam, hogy így fog menni a játék. Szépen védekeztünk egészpályán, amivel a tavalyi szezonban bennünket is nagyon megleptek. Sokat fejlődtek a lányok és a fiúk is védekezésben, és ami számomra pozitív meglepetés volt, hogy agresszivitásban is. (persze ezt jó értelemben mondom) Sokat gyakoroltuk a lepattanó szedést, és az abból való gyors kiszabadítást. Szépen futottunk előre és passzoltuk a labdát, amit jó volt látni, megvoltak a sávok is. Öröm volt látni Soós Lucát is, akinek ez volt az élete első mérkőzése, ugyan kicsit izgult, de nagyon sokat fejlődött az edzések folyamán. Jó volt látni, hogy foggal, körömmel küzdöttünk egymásért és igazi csapatként dolgoztunk végig.

A második mérkőzést is simán hoztuk, de látszott rajtunk, hogy volt egy kis pihenőnk, és nem sikerült annyira rákoncentrálni a mérkőzésre, mint az elején. Kellet egy kis idő, hogy felvegyük a fonalat, de itt is minden rendben ment. Ugyanúgy megvoltak a lepattanók, és a passzok előre. Azt gondolom a képességeinkhez mérten szép kosárlabdát játszottunk.

A következő forduló remélhetőleg egy picit nehezebb lesz, amire gőzerővel fogunk készülni, de legalább látni fogjuk, hol vannak a korlátaink. Amivel pedig a mai napon kicsit hadilábon álltunk, azokat gyakoroljuk tovább.

Úgy érzem, tiszta örömkosárlabdát láthattak azok, akik kijöttek ma nekünk szurkolni.

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login