Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – Két győzelemmel kezdtünk… gyakorlatilag

2017-10-14, Várpalota

Országos Kenguru Bajnokság, 1. forduló

Újvárosi Szelek – Várpalotai Sárkányok 50 – 26 (hivatalosan 0-2) (15-7, 8-4, büntetők: 3-3, 16-3, 8-9)

Pontsz.: Bödei Marcell 15, Bíró-Juhász Marcell 12, Szalai Lili 9, Kassai Dávid 8, Németh Míra 4, Tóth Csongor 2

Újvárosi Szelek – DKKA Tigrisek 60 – 5 (hivatalosan 0-2) (22-2, 8-2, büntetők: 3-1, 18-0, 9-0)

Pontsz.: Szalai Lili 23, Kassai Dávid 8, Tóth Csongor 8, Németh Míra 7, Bödei Marcell 6, Bíró-Juhász Marcell 6, Szélpál Milán 2

Beszámoló:

Sajnos a csapatunkban még nincsen mindenkinek sportorvosija, valamint családi programok miatt is volt hiányzónk. Így csak heten tudtunk elmenni az első fordulóra, de sebaj! Akik ott voltak, nagyszerűen képviselték Dunaújvárost!

Tehát hivatalosan így nem győzhettünk, mivel minimum 10 játékossal ki kell tudni állni. Ezt előre tudtuk, de játszottunk akkor is, mert imádunk kosárlabdázni.

A mérkőzéseken olyan ellenfeleink voltak, akik még tapasztalatlanabbak nálunk.

A várpalotaiak ellen kicsit nehézkesen kezdtünk: szokatlan volt a palánk, és a védekezésünk még nem volt rendezett. Így a mérkőzés 3. percében időt kértünk 2-5 állásnál, hogy az utóbbit gyorsan átbeszéljük. Ezután már nem volt probléma, mindenki sokat játszott, jól éreztük magunkat.

A második mérkőzésen a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia egyik kezdő csapata ellen játszottunk, és mi jóval előrébb tartunk. Könnyű meccs volt, Szalai Lili szépen szökött labdaszerzéseknél, a többiek pedig önzetlenül indították.

Ezért is kell megdicsérni a gyerekeket, mert korukhoz képest meglepően önzetlenül játszottak, egyszerűen jó kosárlabdát játszottak. Szívesen passzolták a labdát egymásnak, néha már túl sokat is, és bár néha fölösleges a labdavezetés, az nem önzőzésből ered, hanem még csak képzetlenségből.

A védekezésünk akaratos volt még akkor is, amikor már nagyon sokkal vezettünk.

Dolgozunk tovább, várjuk a következő fordulót, amikorra már remélhetőleg mindenki túl lesz a kötelező bürokrácián, és teljes csapattal ki fogunk tudni állni.

You must be logged in to post a comment Login