Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Vadkutyák – 100 ide, 100 oda

2017-09-30, Szeged

Országos Leány Serdülő Bajnokság, 1. forduló

Dunaújvárosi Vadkutyák – Félegyházi TSI 133-12 (39-1, 36-1, 22-4, 36-6)

Pontsz.: Hutterer H. 32, Czikle Sz. 24, Gálfi R. 23, Orbán L. 22, Kovács A. 12, Török E. 6, Kriston J. 6, Szabó V. 4, Posch N. 2, Varju N. 2

Szeged KE „A” – Dunaújvárosi Vadkutyák 141-23 (41-3, 32-2, 39-4, 22-14)

Pontsz.: Hutterer H. 17, Czikle Sz. 4, Szabó V. 2

egeszpalya

Beszámoló:

Várt eredményekkel jöttünk haza, legalább is ami a második meccset illeti. Az elsőről nem tudtunk semmit előre. A szegedi „A” csapat hozzánk képest még nagyon erős.

Az első mérkőzésen a Kiskunfélegyháza csapata ellen játszottunk. A mi lányaink jóval nagyobbak, edzettebbek, nem volt kihívás ez a mérkőzés. Sokat játszottak az új lányok, akik az idén négyen vannak nálunk. Mind a négyen jól szerepeltek, de aki a legkevésbé látszott megilletődöttnek élete első mérkőzésén, Szabó Vanda volt. Gratulálunk neki, és mind a négynek is, akik a harmadik negyedben szinte végig játszottak „húzóember” nélkül, és így is könnyen megnyerték a negyedet.

A második mérkőzésen a Szegedi Kosárlabda Egyesület „A” csapata várt ránk. Amennyire fölényesek mi voltunk az első meccsen, kb. ugyanannyira fölényesek ők velünk szemben. Magasságban, edzettségben, tudásban is. De úgy éreztem, hogy gyakran jól megoldottuk az egészpályás letámadás ellen a felhozatalt, viszont a félpályás játékunk még nincs kifejlődve.

Ha fel tudjuk venni az agresszivitást, amivel ők játszanak, és ezt főleg egymás között edzésen, gyorsan tudnánk fejlődni. Szintén szembetűnő volt a hozzáállásban a különbség: amíg mi a hibáink után egymásra mutogattunk és „ugattunk”, ők, ha hibáztak, küzdöttek vissza, vagy a lepattanóért, felálltak, és kezdték előlről, szó nélkül. Ebből is sokat tudunk tanulni, ha akarunk.

Mindenesetre várt volt ez a pofon, s az első meccset megnyertük, ennek örülünk. Készülünk a következő fordulóra, remélhetőleg sikerül addig tovább építenünk, és az új lányok is már tudják, hogy milyen kosárlabda meccset játszani.

You must be logged in to post a comment Login