Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Sárkányok 2004 – Jó is, rossz is

Új szezon kezdődött, új bajnokságban, új szabályokkal. Idén az országosban indultunk, és a fiúk pályafutásában először, elzárással játszottunk. Gyakorlatilag 3 hét alatt kellett volna profin felkészülni abból a játékelemből, ami talán a legfontosabb része a kosárlabdának, és évek alatt is nehéz kiválóan elsajátítani. De meglepően, nem ezzel volt a probléma…
Sárkányok U14 – Kaposvár B 39- 98 (28- 52 félidő)
Pontok: Siba Donát 17 p., Krizsán Balázs 12 p., Szemenyei Levi 5 p., Kovács Márk 3 p., Csató Tamás 2 p.
Kis félelemmel, és nagy várakozással mentünk bele ebbe a mérkőzésbe. Nem tudhattuk mire számíthatunk, és feltétlenül arra sem, hogy mire vagyunk képesek.
Aztán elindult a mérkőzés. És az elzárásos mozgásaink működtek. Meglehetősen jól, szinte az összes pontot ebből dobtuk. Letámadás ellen is jól hoztuk fel a labdát. Viszont a védekezés. Az borzalmasan gyenge volt. A besegítések (amik inkább ösztönösek, mint begyakorlottak voltak) még elmentek, de lepattanót nem szedtünk, és rengeteg új esélyt adtunk az ellenfélnek.
Az első félidővel így is elégedett voltam. Tomiék ötöse csapatként muzsikált jól, Leviékéből pedig Donáttal nem tudtak mit kezdeni.
A második félidőben viszont nem sikerült semmi. Egy pontig még hajtottak a srácok, aztán lehetett érezni, hogy feladták, amit nagyon sajnálok.
Sárkányok – Tamási (2-0)
Pontok: Szemenyei Levi 15 p., Krizsán Balázs 14 p., Siba Donát 8 p., Kovács Márk 4 p., Szemenyei Peti 2 p., Mihálovics Pisti 2 p., Csató Tomi 2 p., Kovács Máté 1p.
A Tamási csapata 9 fővel érkezett a mérkőzésre, így ezt a meccset 2-0 arányban a feldobás kezdete előtt megnyertük. Már itt eldöntöttem, hogy a korosztályos szabályok ugyan megengednék, de a fix ötösökkel játszunk végig, mindenki egyenlő terhelést kapva, alakuljon az eredmény bárhogy is.
A Tamási a Kaposvárnál gyengébb csapat volt, így védekezni könnyebb volt ellenük, felállt védekezés ellen alig- alig kaptunk kosarat. Sajnos a gyors indításokkal nem tudtunk mit kezdeni (az a fránya szusz), és hát a védekezésük… Mondjuk úgy, hogy igen csak feszegették a szabály adta kereteket, így a zárásos játékainkból nehezen szereztünk pontokat. Ezért a támadásainkat 1:1re alakítottuk. Ahol sokat hibáztunk az időzítéssel, sokszor türelmetlenül indultunk, és bizony rengeteg üres ziccert hagytunk ki. De a helyzetet kialakítottuk, és ez jó.
Végül kettő ponttal kikaptunk, mégis kettővel nyertünk, érdekes helyzet.
A két meccsen összesen 27 büntetőt hagytunk ki. Ennyi pontot egyik félidőben sem dobtunk. Ezen muszáj lesz elkezdeni dolgozni. A kihagyott üres ziccerek száma is jelentős, de ezen már rég óta munkálkodunk. A fiúkkal együtt is fogunk beszélgetni, hogy a következő fordulóra hogyan leszünk jobbak, és egy részükkel egyenként is, kinek miben kellene változtatnia.
Összefoglalva a torna: csalódást okozó védekezés, és bizakodásra okot adó támadás!
Molnár Tamás
Edző

You must be logged in to post a comment Login