Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

2005 fiú – fegyelmezetlen kezdés


2017-09-16, Kozármisleny

Országos Serdülő Bajnokság, 1. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok 2005 – Kozármisleny SE 28 – 84 (8-17, 5-21, 5-25, 10-21)

Pontsz.: Szűcs Ábel 8, Csernák Ádám 5, Varga Ákos 4, Homolya Zoltán 3, Simon Dávid 3, Véner József 3, Horváth Zoltán 2.

Marcali VSZSE – Dunaújvárosi Sárkányok 2005 73 – 48 (23-9, 17-11, 13-15, 20-13)

Pontsz.: Szűcs Ábel 17/3, Főfai-Kovács Kristóf 10, Simon Dávid 7/3, Homolya Zoltán 6, Csernák Ádám 4, Véner József 2, Horváth Zoltán 2

Beszámoló:

2005-ös fiú csapatunk is megkezdte a bajnokságot. Betegségek, sérülések, családi programok miatt kilenc fővel tudtunk csak kiállni, és a játékunk is érezhetően visszaesett. Még nem volt időnk eleget gyakorolni a nyár után.

Az első mérkőzésen a valószínűleg egy évvel idősebb, mindenben jobb Kozármisleny ellen játszottunk. Jól kezdtünk támadásban; elégedetten néztem, ahogy a befutások sorozatban indultak, igyekeztünk egymással játszani. Viszont védekezésben az elejétől kezdve lusták voltunk, csaltunk, helytelen állásban akartunk lazsálni, és ennek megfelelően kaptuk is a kosarakat.

A második negyedben a második ötösünk gyengén teljesített támadásban is, túl sok volt az önzőzés, és ez így ment a meccs végéig is.

A második mérkőzésen egy nálunk gyengébb csapattól kaptunk ki. Igaz, elfáradtunk, mert akarni akartunk, csak nem használtuk az eszünket.

Egy anyuka mondta nekem, hogy szerinte összeállt a csapat a második meccsre, de ez csak azért volt, mert az ellenfél sokkal gyengébb volt, mint az első (csúnyábban ki is kaptak tőlük, mint mi).

Szóval összegezve egyszerűen nagyképűek voltunk. Mivel nyáron csak saját csapattársaink ellen játszogattunk, azt hittük, hogy jobbak vagyunk, mint amennyire valójában.

Ki kell emelnem pozitív példaként Véner József szép védekezését, és Horváth Zoltán is nagyon jó benyomást tett élete első mérkőzésein. Valamint Varga Ákost, aki hősiesen végigjátszott mindkét mérkőzésen két negyedet egymás után. Gratulálok nekik!

A csapatnak pedig: alázatosabbnak kell lennünk, fegyelmezettebbnek, és a következő tornát meg fogjuk nyerni. Ha nem, akkor addig nem fogunk mérkőzést nyerni, amíg be nem látjuk, hogy a sikerért össze kell dolgoznunk; együtt, egymásért.

You must be logged in to post a comment Login