Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U15 lány – még egy győzelem!

2017-04-29 Gödöllő, PMKSZ Serdülő Lány Bajnokság

Százhalombatta KSE – Dunaújvárosi Vadmacskák 113-31 (28-4, 18-9, 30-4, 37-14)

Pontsz.: Hutterer 15, Czikle 6, Kósa 4, Kovács 2, Kapusi 2, Sinkó 2

Gödöllői SK – Dunaújvárosi Vadmacskák 54-62 (13-18, 10-21, 12-13, 19-10)

Pontsz.: Hutterer 22, Kósa 21, Sinkó 8, Czikle 7, Kapusi 2, Kovács 2

Beszámoló:

Újabb győzelemmel lettünk gazdagabbak: a Gödöllőt is sikerült megverni. Agresszív védekezéssel, gyors leindításokkal alapoztuk meg a győzelmet, aztán a vége felé faultproblémák miatt is izgalmassá tettük a meccset.

Az első mérkőzésről nincs mit írni. A battai lányok korban is, és tudásban bőven előttünk járnak. A Vadkutya négyes szép második negyedet produkált! Gratulálunk nekik!

A második mérkőzés volt A mérkőzés számunkra. Óriási akarattal kezdett a kulcsi lányokból álló ötösünk. Szép, kemény védekezéssel labdákat szereztünk, vagy Kósa Zsófi leszedte a lepattanót, sarkazásból indított, aztán rohantunk előre. Sinkó Gabi ügyesen dobta a ziccereket, és sok sikere volt, amikor balra, balkézzel, irányváltásból tört be. Horváth Nikolett nagyon szépen segített be védekezésben, többször is nagyszerűen időzítette az átcsúszásokat. Meder Sandra okosan passzolta a labdát, szépen futott be üresen, Kapusi Izabella pedig óriási akarattal és energiával stresszelte az ellenfelet. Neki köszönhettük szerzett labdáink nagy részét.

A második negyedben a Vadkutyák léptek pályára, és óriási negyedet produkáltak (10-21). Adél és Ramóna nagyon agresszívan, szorosan védekezett kint a hármason kívül, Szabina indított a szerzett labdákból, Hella pedig könnyű ziccereket dobhatott. Ha a lányok megtanulnak félpályán is támadni, szervezett csapatjátékkal, igazán jó csapat leszünk!

A második félidőben már mindkét csapat úgy cserélhetett, ahogy akart. A harmadik negyed 8. percében már 23 ponttal vezettünk, és talán itt egy kicsit leeresztettünk, azt hittük, hogy vége. Az ellenfél elkezdett közelebb kúszni, dicséretet érdemelnek a gödöllői lányok, hogy nem adták meg magukat. Sinkó Gabi és Kósa Zsófi kipontozódott, de a védekezésünk továbbra is agresszív maradt, és megnyerte nekünk a meccset.

Egy dolog, ami nem tetszik, hogy a lányok szidják egymást és néha kitörnek kisebb hisztik. Ezen dolgoznunk kell. Összességében viszont elértük a célt, megnyertünk egyet, és amit edzésen gyakorlunk, már automatikusan meg tudjuk valósítani a pályán.

Szép volt, lányok!

You must be logged in to post a comment Login