Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – Megvan!

2017.04.30. PMKSZ Serdülő forduló

Megvan a várva várt GYŐZELEM!

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – Ziccer KS 86 – 42 (27-16, 14-9, 23-12, 22-5)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 30 p, Gönczi Csanád: 19 p, Pölöskey József 15 p, Csépányi Olivér: 6 p, Orbán Soma: 6 p, Majdán Máté: 4 p, Molnár Kevin: 2 p, Kernács Palkó: 2 p, Talpai Viktor: 2 p     Csendes Tibor: – ,

Tatabányai Kenguruk – Dunaújvárosi Sárkányok U14 88 – 42 (33-6, 27-13, 22-7, 16-16)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 10 p, Csépányi Olivér: 9 p, Gönczi Csanád: 8 p, Orbán Soma: 5 p, Pölöskey József 4 p, Molnár Kevin: 2 p, Kernács Palkó: 2 p, Csendes Tibor: 2 p , Majdán Máté: -, Talpai Viktor: -,

Első mérkőzésünket a Ziccer KS ellen játszottuk. Az előzetes esélylatolgatás szerint, hasonló játékerőt képviselnek mint mi. Ennek szellemében készültünk az összecsapásra.

Még a feldobás előtt megbeszéltük a fiúkkal a csapatstratégiát, hogy mi kell ma ahhoz, hogy begyűjtsük első győzelmünket a bajnokságban. Meg is lett az eredménye, a fiúk az első perctől kezdve koncentráltan követték a megbeszélteket. Szépen passzoltuk előre a labdát a megszerzett védőlepattanók után, amiből rengeteg könnyű kosarakat tudtunk szerezni. A felállt védelem elleni ötszög játékunkból is rengeteg pontot szereztünk, ami külön öröm volt, hiszen nem olyan régen kezdtük el gyakorolni. A passzok időzítései – amikkel idáig problémáink voltak – most nagyon jól sikerültek. Ami szintén pozitívum, hogy rengeteg labdát szereztünk már az ellenfél térfelén. Jó volt látni, hogy a srácok mennyire együtt éltek a játékkal és bíztatták egymást, nem csak a pályán hanem a kispadról is.

Úgy gondolom nagy kő esett le a szívekről és a lelkekről, nagy gát szakadt át bennük, hogy végre sikerült behúzni egy győzelmet. Talán sikerül nekik elhinni, hogy képes ez a csapat a győzelemre. Ebből a győzelemből kell majd erőt meríteni a továbbiakban.

gyöztünk

Második küzdelemben a tornagyőzelem volt a cél, már csak azért is mert a múlt fordulóban csekély 9 pontos vereséggel kaptunk ki a Tatabányától.

Nem jött ki jól a lépés, már csak azért sem, mert közvetlenül pihenő nélkül kezdtünk játszani. Az első meccs után próbáltuk fejben összerakni magunkat és nem diadalittasan kimenni a pályára, mert tudtuk nem lesz egyszerű dolgunk. A Tatabánya egész pályás letámadással kezdet, aminél  – be kell vallanunk –  nem nagyon tudjuk áthozni  a labdát.  9 – 6-ig szépen tartottuk magunkat, de utána jött a fekete leves. Zsinórban kaptunk 20 pontot amire nem volt válaszunk. Látszott a fiúkon, hogy akarnak ők küzdeni, de valószínűleg már fáradtak voltak azok a lábak, és valljuk be fejben sem voltunk épp  frissek. Ez meglátszott a passzok minőségén és pontosságán is. Már nem sikerültek azok a megoldások, amik az előző mérkőzésen jól működtek. Sajnos a többi negyed sem sikerült túl fényesre, kivétel az utolsó negyed, amit egálra hoztunk.

Ha nekünk is lett volna egy mérkőzésnyi pihenőnk biztos vagyok benne, hogy játszhattunk volna egy ki-ki meccset amiből talán még mi jöhettünk volna ki jobban, de kár is erről beszélni.

A srácok mindent megtettek azért, hogy meglegyen az első győzelmük ebben a bajnokságban. Sokat dolgoztak edzésen, hogy ez megvalósulhasson. Vár még ránk egy forduló amiben még tudnak bizonyítani, úgyhogy rengeteget fogunk gyakorolni, és haladunk előre.

 

Szép volt srácok, csak így tovább!

You must be logged in to post a comment Login