Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 fiú – értékes és élményekkel teli kupa

Május 19. és 21. között a BLF 23 kupán vettünk részt. A kupa három napos volt, tartama alatt Budapesten laktunk. Csapatépítő szempontból is, valamint kosárlabda tudás szempontjából is értékes volt az ott töltött idő. Végül egy nagyszerűen végigküzdött mérkőzés után, győztesként jöhettünk haza vasárnap. Bár a 7. helyen végeztünk a 8 csapatból, egy mérkőzés kivételével meccsről meccsre egyre jobban játszottunk; szerintem több hónapnyi fejlődést tettünk meg ez alatt a három nap alatt.

csapat

A mérkőzésekről:

Első meccs – a BLF Palota ellen: 40-83 (18-16, 4-26, büntetők: 6-4, 8-17, 4-20)

Pontszerzők: Szűcs Ábel 9, Szabó Vince 7, Csernák Ádám 6, Főfai-Kovács Kristóf 3, Véner József 3, Bíró-Juhász Marcell 2, Szűcs Zétény 2, Beszteri Péter 2, Illés Péter 1, Szabó Botond 1, Simon Dávid 1, Varga Ákos 1.

A kupa első mérkőzésén nem játszottunk jól. Az első negyedet ugyan megnyertük, de rengeteg helyzetet dobtunk mellé. A második negyedtől az ellenfél felébredt, mi pedig szétszórtak voltunk. Itt még az ötösök sem voltak rendben: a torna utolsó mérkőzéseire sikerült csak megtalálni a megfelelő egyensúlyt.
Viszont mindig öröm, ha mindenki dob pontot. Ezen a mérkőzésen ez sikerült.

Második meccs – a Ziccer Kosársuli ellen: 55-65 (10-7, 8-16, büntetők: 6-6, 27-10, 4-26)

Pontszerzők: Szűcs Zétény 12, Szűcs Ábel 12, Főfai-Kovács Kristóf 11, Csernák Ádám 6, Beszteri Péter 4, Simon Dávid 4, Szabó Vince 3, Szabó Botond 1, Bíró-Juhász Marcell 1, Varga Ákos 1

A második mérkőzésen sokkal agresszívabb védekezést produkáltunk. Fantasztikus harmadik negyed után (27-10 ide), Csernák Ádám gyorsan kipontozódott a negyedik negyed elején. Nélküle nem sikerült felhozni a labdát, nem tudtunk felállni támadni, és ezt a negyedet csúnyán elbuktuk. Mindenkinek fájt a vereség, kicsit lehangoltan mentünk vissza a szállásra. Ezen a mérkőzésen a második ötösben Szabó Vince játszott irányítót Csernák Ádámmal, de így sem volt jó. Tovább kellett igazítani az összeállításon.

Harmadik meccs – Herceghalmi Tigrisek 37-65 (10-10, 3-20, büntetők: 4-6, 12-13, 8-16)

Pontszerzők: Szűcs Zétény 12, Szűcs Ábel 9, Főfai-Kovács Kristóf 4, Beszteri Péter 4, Szabó Vince 2, Bíró-Juhász Marcell 2, Simon Dávid 2, Szabó Botond 1, Varga Ákos 1.

A kupa második napján játszottuk harmadik mérkőzésünket a csoportelső Herceghalom ellen. Eddigi legjobb meccsünket produkáltuk, a második negyed kivételével teljesen egyenrangúak voltunk. Ezen a mérkőzésen Szabó Vince helyett Szűcs Zétény ment a második ötösbe, ami még mindig nem volt elég erős. Ez után a mérkőzés után döntöttünk úgy, hogy szét kell választani Szűcs Ábelt és Főfai-Kovács Kristófot, a két legjobb lepattanó szedőnket. Nehéz döntés volt, mert nagyon jól játszák együtt az „add-és-fuss” játékot. Előző este megbeszéltük a szállodában, hogy nem fogunk nyúlkálni a labda után. A fiúk megfogadták, és egyből sokkal jobb lett a védekezésünk.

Negyedik meccs – a Zuglói Sasok ellen 24-72 (9-13, 8-22, büntetők: 2-6, 3-11, 2-20)

Pontszerzők: Szűcs Ábel 8, Főfai-Kovács Kristóf 6, Simon Dávid 3, Illés Péter 2, Csernák Ádám 2, Szűcs Zétény 1, Bíró-Juhász Marcell 1, Véner József 1

A rájátszás első mérkőzése szégyen volt. A fiúk előre eldöntötték, hogy nem tudunk nyerni. Kifogásokkal, ürügyekkel, mentegetőzéssel töltöttük az időt. Vagy csak feladott tekintettel néztünk ki a kispad felé. Pedig nem volt nálunk jobb az ellenfél. A mérkőzés után a szállodában csapatmegbeszélést tartottunk, ahol mindenki elmondhatta a véleményét erről a meccsről. Beszéltünk a büszkeségről, az önbecslésről, s arról, hogy ilyenkor hogy nézünk ki a szülők és ellenfelek szemében.

Ötödik meccs – visszavágó a Ziccer Kosársuli ellen 42-33 (4-18, 8-6, büntetők: 4-2, 8-4, 18-3)

Pontszerzők: Szűcs Zétény 13, Szűcs Ábel 13, Csernák Ádám 8, Főfai-Kovács Kristóf 5, Illés Péter 2, Bíró-Juhász Marcell 1.

A hetedik helyért küzdhettünk az utolsó meccsen. És küzdöttünk! Az első negyedet 4-18-ra buktuk, de jól játszottunk akkor is. Csak mindent mellé dobtunk. A védekezésünk a torna elejéhez képest sokkal jobb volt már. Az ötösökben is volt egyensúly. Az utolsó negyedben egyszerűen ledaráltuk őket. Sok dicséretet kaptak a fiúk a többi csapat edzőitől is, hogy képesek voltak visszahozni egy látszólag elvesztett meccset. Főfai-Kovács Kristófot pedig beválogatták az alsóházi válogatottba. Gratulálunk!

You must be logged in to post a comment Login