Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – szezonvégi adok-kapok

2017-05-07 Székesfehérvár, Országos Kenguru Bajnokoság, 8. forduló

Pusztaszabolcsi Tigrisek – Újvárosi Szelek: 30-38 (2-16, 10-4, büntetõk: 5-3, 5-7, 8-8)

Pontszerzõk: BJ 13, Robi 5, Csabi 4, Csongi/Marci/Viki/Zoé 3-3, Lili/Petra 2-2

Úgy gondoltam, esélyesek vagyunk a tornagyõzelemre, hiszen ezt a csoportot 2 tornával ezelõtt már egyszer megnyertük, ám létszámhiány miatt akkor lejjebb csúsztunk.

A Tigrisekkel nem egyszer találkoztunk már a szezon során és most talán már elmondhatjuk, hogy a kezdeti ki-ki meccsek után érezhetõ valamelyest velük szemben a fölényünk, ha nem is mindig egyértelmû, vagy tûnik úgy a statisztikákból. (vagy csak én kiabálok velük olyan elégedetlenül egész meccs alatt, mint Kocsis Józsi bácsi 🙂 ) A mostani meccs eredménye sem mutatja jól a különbséget, ami a képességünk alatti teljesítménynek is köszönhetõ. A védekezésünkben nem láttam szarvashibákat – Tükör Dávid és az U12-vel edzõ lányok remekül tartották a frontot -, ugyanakkor határozatlanok, zavarosak a támadásaink. Továbbra is betömörülünk a palánk elé, vagy csak állunk a kosár alatt és illedelmesen nyújtjuk a kezünket a lepattanóért. A bedobásoknál rendre eladjuk a labdát. BJ-n kívül, aki szintén U12-ben edz -, senki nem jutott 5 pontnál többig, persze ezt értelmezhetjük úgy is, hogy mindenki kivette a részét a pontgyártásból. 🙂

Nyílván számtalan dolog van még, amin lehetne javítani – tulajdonképpen Bíró-Juhász Marci elsõ negyedben dobott 12 pontja volt, ami elõnyben tartott minket -, de végül megnyertük a meccset. Örültek a gyerekek és ez a legfontosabb.

Újvárosi Szelek – DKKA Párducok: 26-58 (7-13, 2-13. büntetõk: 2-8, 8-16, 7-8)

Pontszerzõk: Csongi 7, Lili 6, Petra/Zoé 4-4, BJ 3, Csabi 2

A másik mérkõzés az ellenfél elõzõ meccsén mutatott teljesítménye alapján nem ígérkezett könnyûnek. Sokan is voltak, jól felékszültek is voltak, ügyesek és gyorsak is. Nincs értelme nagyon kielemezni a helyzetet: elõrébb járnak szinte mindenben, kiváló tapasztalat volt a mieinknek megküzdeni velük.

Még van egy hónapnyi edzésidõ elõttünk, amiben majd próbálunk inkább a gyerekek egyéni képességeinek fejlesztésére koncentrálni, aztán jöhet az évadzáró gyerek-szülõ meccs.

You must be logged in to post a comment Login