Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ – Győzelem a helyosztón

FMKSZ HELYOSZTÓ

 

Úgy alakult, hogy én lettem a beugrós hadvezér az u16-os csapatnál, a megyebajnokság helyosztó tornáján, a 11-ik helyért. Ellenfél az Albatrosz csapata volt. A Fiúkat az öltözőben váratlanul érte két hír is. Az első, hogy imádott edzőjük, Gábor ma nem lesz velük, a másik, hogy én nem a pályán, hanem azon kívül próbálom segíteni őket. 6 15 évesnek kellett ezt a csatát megvívni a felnőttek ellen.

 

1. negyed
Letámadással és emberfogással kezdtünk. Aminek semmi látszatja nem volt. Teljesen lebénította őket, hogy maguk vannak a pályán. Zóna ellen sem sikerült játszani. A kinti dobások nem sültek, és véletlenül sem sikerült kihasználni, hogy sokkal gyorsabban közlekedünk a pályán. 16-8 az Albatrosznak.

 

2. negyed
Védekezést váltottunk. 1-3-1-es zónára álltunk át. Muszáj volt a rengeteg lepattanóból minél többet megszerezni és Rigó Zoli betöréseit megállítani. Ugyan rengeteg hibával védekeztünk, de több szerzett lepattanóból több gyors indítást vezettünk, amiből több kosarat is elértünk. Eközben folyamatosan hangoltuk a védekezést a meccsnek megfelelőre. 21-15 az Albatrosznak.

 

3. negyed
Félidőben nagyon pontosan kiosztottam, hogy kitől mit várok a zónában. Két játékost azonnal kettőztünk, kettőt pedig mindig dobáshoz engedtünk. A lepattanóért pedig végre harcoltunk. A Fiúk megértették, hogy mit kell csinálni, és roham tempóban dolgozták le a hátrányt, aminek az lett az eredménye, hogy 1 pontra csökkent a hátrányunk az utolsó etap előtt. 10- 23 nekünk!

 

4. negyed
Végre megvolt a Csapatban a tűz, akartak játszani és élvezték a meccset. Felmentek a pályára, és egyértelműsítették, hogy innentől Mi uraljuk a pályát. Percről perce növeltük az előnyünket. És végül 22 pont előnnyel nyertük a mérkőzést. 5-28 nekünk!

 

Végül szeretném a Fiúkat megdicsérni, hogy fel tudtak állni egy igen gyenge kezdés után, végre tudták hajtani a kéréseimet, és így tudtak győzni. Ez a siker szerintem így a legszebb, hogy ők 6-an érték el! Reméljük ez nagy lökést ad az u16-os rájátszás maradék meccseire is!

 

Végeredmény:
Albatrosz- Dunaújvárosi Sárkányok 52- 74
Pontszerzők: Csépányi Zalán 24 p., Bak Máté 17 p., Bozsik Vilmos 15/9 p., Katona Kristóf 10 p., Matucza Gyula 6 p., Nagy Milán 2 p.

 

Molnár Tamás
beugrós edző 🙂

You must be logged in to post a comment Login