Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – nehéz vereség

2017-04-22, Dunaújváros, PMKSZ U16 bajnokság, felsőházi (1-8) rájátszás

Dunaújvárosi Sárkányok – Vagány Nyulak Pestszentimre 69-77 (15-20, 17-22, 21-23, 16-12)

Kezdők: Bozsik 1, Katona 7/3, Csépányi 18/9, Matucza 26/18, Bak 12. Cserék: Pászti 2, Nagy 2, Braun, Karczub, Borbély.

Beszámoló:

Nehéz vereséget szenvedtünk szombaton. Egyszerűen nem jött össze, pedig nagyon igyekeztek a fiúk. Tényleg csak sajnálatot érzek, mert erősen egyenlőtlenül fújtak a játékvezetők, s ráadásul két kulcsfontosságú játékosunknak nagyon hisztis napja volt.  Tiszteletet érdemelnek a többiek, mert soha nem adták fel, keresték a megoldást, és a végére meg is találták. Csak túl későn, és a végén a legfontosabb dobások megint nem akartak beesni. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Matucza Gyula a 6 bedobott triplájával, illetve Csépányi Zalán: 18 pont, 14 lepattanó, 9 assziszt – majdnem tripladupla.

Kétszer is megnéztem már a meccset videón. Jó mérkőzés volt, két jó csapat között. Kevesen múlt.

Jól kezdtük a mérkőzést támadásban. Megtaláltuk az üres helyzeteket a Vagány Nyulak zónája ellen, amire már előre készültünk. Védekezésben egészpályával kezdtünk, de sajnos az megint fegyelmezetlen volt, így leálltunk róla.

Fóti Kristóf, az ellenfél 82-es számú játékosa fantasztikusan ügyes. Legjobb 1:1 elleni védőnknek, Bozsik Vilmosnak jutott a szerep, hogy fogja őt eleinte. Vili hozzá képest túl alacsonynak bizonyult, egyszerűen átdobta fölötte a labdát. Kipróbáltuk rajta Csépányi Zalánt, de az ő lábmunkája védekezésben túl gyenge. Kipróbáltuk Matucza Gyulát, de ő a zárásokban folyamatosan elakadt és leállt. Kipróbáltuk a zónát, de azt átdobta. A besegítő védekezéseket higgadtan megkerülte. Kristóf az első félidőben 24 pontot dobott az ellenfél 42 pontjából. Gratulálunk!

Nem segített rajtunk az sem, hogy kicsit lassan ébredtünk. Rájátszási mérkőzésen egyből agresszívnak kell lenni, mintha háborúba mennénk! Sajnos Bozsik Vilmos is behisztizett három kihagyott helyzet után. Az irányítónknak mentálisan erősebbnek kell lennie!

Mindennek ellenére csak 10 pont volt a különbség az első két negyed után.

A félidők között megbeszéltük, hogy átállunk 4 fős zónára, egy ember pedig folyamatosan a 82-esre áll. Így őt sikeresen leállítottuk – a második félidőben már csak 9 pontot dobott, de Bozsik Vili kiállítása, illetve Bak Máté 4. faultja után már túlságosan meggyengült a csapatunk.

Máté nélkül a kosár alatt túl gyengék vagyunk, hiányoznak a kizárások. A fújásról pedig: 22-8 volt a lefújt szabálytalanságok aránya, 6-29 a dobott büntetőké, 5-0 a lefújt lépéshibáké… azt hiszem, ezzel mindent elmondtam erről. Így nehéz egy szoros mérkőzést megnyerni.

Úgy érzem, hogy jó meccset produkáltunk. Nem sikerült, és ez a vereség fájt. Dolgoznunk kell tovább a hibáinkon, és érettebben, higgadtabban viselkedni, amikor a dolgok nem úgy zajlanak, ahogy mi szeretnénk. Következik a Szentendre elleni mérkőzés, azt meg kell nyernünk!

You must be logged in to post a comment Login